Je bekijkt nu #33. Recept: Thaise Tom Ka Kai soep

#33. Recept: Thaise Tom Ka Kai soep

Ik ben eigenlijk gek op Indiaans eten, vooral om zulke recepten lekker in een restaurant te eten. Niet al te pittig, maar een beetje pittig is altijd lekker natuurlijk. De smaak Tom Ka Kai vind ik ook erg lekker in soep, of gewoon in een maaltijd. Een beetje pittig, wat groente erdoor en een romige kokosmelk die een lekkere smaak geeft aan de soep. Ik probeerde zelf een maaltijd soep te maken met de Tom Ka Kai.

Wat heb je nodig?

Voor twee personen.

-1 zakje Tom Ka Kai pasta of 3 eetlepels uit een potje. Dit is gewoon bij de Albert Heijn te koop.
-400 ml kokosmelk.

-100 gram taugé.

-2 grote kippenpoten, of 200 gram kipfilet

-Een half kopje rijst (je kan ook een compleet Tom Ka Kai pakket kopen waarin de rijst en de pasta al zit dan hoef je alleen de groente en kip nog te kopen.)

-1 theelepel sambal

-100 gram champignons

-2 lente-ui/ bosui.

-100 ml water.

De bereidingswijze.

Voorbereiding: 5 min. Bereidingstijd: 15 min. Wachttijd: 30 min.

Stap 1. Je kan twee soorten kip gebruiken. Ik gebruikte kippenpoten omdat ik dit vlees veel lekkerder vind in zulke gerechten. Maar je kan als je dit niet lekker vind gewoon kipfilet gebruiken. Dan ben je ook sneller klaar. Maak je dit gerecht met kipfilet? Snijd dan de kipfilet in kleine blokjes en bak deze gaar. Gebruik je kippenpoten? Verwarm dan 1 liter water in een pan en doe daar de grote kippenpoten in. Laat dit een half uur koken. Na een half uur zijn de kippenpoten gaar.

Stap 2. Haal de kippenpoten uit het water. Leg dit even op een snijplank. Doe nu de rijst in het liter water waar de kippenpoten in zijn geweest. Als je dit met kipfilet maakt kan je 1 liter water in een pan laten koken en de rijst 13 minuten laten opstaan zodat de rijst ook gaar is.

Stap 3. Snijd de champignons in stukjes, de lente ui in kleine schijfjes. En bak deze met de kipfilet mee of als je kippenpoten gebruikt alleen in een pan zodat deze gaar worden.

Stap 4. Pluk de kip van de poten als deze een beetje zijn afgekoeld. Dus haal de goede stukken kip eraf zo kan je de lekkerste gedeeltes toevoegen aan je maaltijd soep. Dus geen knarretjes en andere harde stukjes.

Stap 5. Giet de rijst af na 13 minuten, voeg de kip en de champignons en de ui toe. Voeg daarna de 400 ml kokosmelk toe en de 100 ml water. Laat dit even koken. Voeg het zakje Tom Ka Kai pasta toe en roer goed door. Voeg eventueel de sambal toe voor een iets pitterige smaak. Bij het pakket zit een sambal olie die je eroverheen kan gooien. Dit is het oranje op de foto.
En eetsmakelijk!

Wat vond ik van dit recept?

Ik vond het recept erg lekker en de soep/ maaltijd vult erg goed door de rijst en kip. Of ik het echt een soep kan noemen dat niet echt, dan zou je meer pasta toe moeten voegen en een liter water extra. Maar het is gezond, en het vult heel goed en dat vind ik voor mij het belangrijkste en het is ook nog eens lekker.

Wat vind jij van Indiaans eten? En wat is jou lievelingsrecept?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕃𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

“Nothing brings people together like good food.”

Geef een reactie