#40. Zelfgemaakte Indische Rode Curry

#40. Zelfgemaakte Indische Rode Curry

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food🌸
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het leuke aan Nederland is dat je heel veel verschillende soorten eten hebt. Van elke cultuur wel iets. Nu gaan we de Indische keuken even bekijken. Ik ben namelijk gek op Indisch eten! Vooral de Currys vind ik erg lekker. Vandaag kan je lezen over de zelfgemaakte Rode Curry.

Verschillende soorten Curry

Je hebt verschillende soorten Curry. Je hebt rode, gele en groene curry. En aan elke kleur zit natuurlijk een andere smaak. Zo is de ene pittiger dan de andere. Dit hangt af van het merk van de Curry. De currypasta’s zijn gewoon te koop in de supermarkt! Op de zijkant van de verpakking staat met pepertjes aan gegeven hoe scherp de pasta is.

Rode Curry

De rode curry die ik ga maken heeft twee pepertjes. Ik houd opzich wel van pittig eten maar het moet niet te zijn. Lekkere diverse groentes erbij, kip en rijst of quinoa en het eten is alweer klaar. Succes!

De benodigdheden

Voor ongeveer 2 tot 3 personen

-1 pakje of potje rode curry. De kleine pakjes zijn voor 1 keer, de potjes zijn voor meerdere malen. Kies de kleur curry die jij het lekkerst vind. Dit recept kan namelijk voor alle drie de kleuren.

-500 ml kokosmelk

-400 gram kippendijen of kipfilet. Mijn voorkeur gaat naar de kippendijen omdat dat wat zachter vlees is.

-zakje Chinese wokgroente. Maar je kan dit natuurlijk ook zelf snijden, des de lekkerder!

-1 ei

-rijst, of quinoa

-eventueel wat kokos rasp als decoratie.

De bereiding

Bereidingstijd: 30 tot 40 min.

Stap 1. Doe in een pan 1 liter gekookt water en zet dit laag op het vuur. Doe daar de kippendijen of kipfilet in ongesneden. Deksel erop, en laat dit opstaan voor de komende 30 min. We gaan namelijk pulled chicken toevoegen aan de curry. Als je dit niet lekker vind kan je natuurlijk de kip ook bakken.

Stap 2. Na 20 min kan je beginnen aan de curry. Bak de groentes in een wokpan, voeg het pakje curry toe en de kokosmelk en roer dit goed door elkaar. Als je een potje curry hebt gekocht heb je ongeveer vier lepels nodig. Van de kokosmelk is 300 ml ongeveer genoeg. Als je hem wat dunner en minder pittig wil hebben kan je wat meer kokosmelk toevoegen. Doe de deksel erop, en zet dit op laag vuur zodat de currysaus kan indikken.

Stap 3. Na 30 min. Is de kip klaar. Haal dit met een vork of zeefje uit het water. Dit water gebruik ik voor de rijst. Dit scheelt een hoop tijd en zo komt de bouillon in de rijst zodat deze wat meer smaak heeft. Voeg ongeveer twee kopjes rijst of quinoa toe. Ik gebruik nu quinoa. Laat dit tien minuten koken. Na ongeveer 4 min. Doe ik er een eitje bij omdat ik ei bij mijn curry erg lekker vind. Zo heb je maar 1 pan om vies te maken, haha.

Stap 4. De kip is in de tussentijd wat afgekoeld. Nu kan deze geplukt worden. Dit kan of met je handen, en als het te heet nog is kan dit met behulp van twee vorken. Als de kip helemaal in geplukte stukjes is, kan je deze nog meebakken met de curry en groentes.

Stap 5. Giet de rijst af, laat het eitje schrikken met koud water, en schep de rijst op een bord. Pel het ei en snijd deze op het bord in stukjes. Als het ei nog een beetje zacht is, dat is prima, dat is juist lekker. Schep het curry mengsel op de rijst, voeg eventueel wat peper en zout toe en de kokosrasp en eetsmakelijk!

Hoe smaakte de curry?

Ik vond de rode curry erg lekker. Door de pulled chicken smaakt het top! Een lekkere saus en wat groentes! En het is ook nog eens makkelijk om te maken. Het smaakt niet zo lekker als in een Indisch restaurant, maar als je dat echt wil dan zou ik naar een speciale winkel gaan om daar de pasta en groentes te halen. Die smaken zijn wat puurder. Maar ik heb nu laten zien hoe het op een makkelijke wijze kan en op een goedkope wijze. En dit smaakt zeker heerlijk!

Wat is jou favoriete Indische maaltijd?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

”Nothing brings people together like good food.”

Geef een reactie