Je bekijkt nu Lekkere pasta met romige pestosaus

Lekkere pasta met romige pestosaus

Diegene die mij goed kennen weten dat ik echt dol ben op pasta. Vooral als ik uiteten ga neem ik meestal lekker pasta. Voor de mensen die weleens bij Woodstone eten, de Pollo Pesto Pasta vind ik toch echt het lekkerst en daar eet ik mijn vingers bij op. Nu probeerde ik uiteraard deze pasta na te maken. Na een paar keer proberen heb ik en heerlijke roomsaus van pesto weten te maken. Natuurlijk gebruiken ze bij Woodstone andere kip, maar deze zelfgemaakte pasta mag er ook zeker zijn!

Pollo Pesto Pasta met romige saus en kipfilet

Course: MainCuisine: ItalianDifficulty: Beginner
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën Per Persoon

826

kcal
Aantal

5

Personen

Keukengerei: kookpan, bakpan en een garde

Dit heb je nodig

 • 500-600 gram kipfilet of kippendijen

 • 2 potjes Genovese Pesto van AH Excellent

 • 200 gram groente mix. Bij voorkeur de Italiaanse

 • 1 rode ui

 • 250 ml Kook room

 • 125 gram Crème Fraiche

 • Per persoon 75 tot 100 gram pasta. Ik gebruik de volkorenpasta

 • Eventueel een beetje rucola, peper en zout als extra smaak toevoeging

Hoe maak je het?

 • Zet een kookpan op met ruim water voor de pasta. Ik maak pasta voor het aantal personen met wie ik ga eten. De rest van de saus vries ik in.
 • Snijd de kipfilet in blokjes, de ui in fijne blokjes.
 • Pak een grote koekenpan of wokpan en bak daar de kip in tot deze bijna gaar is. Voeg de groentes en de gesneden ui daarbij toe en laat dit met een deksel op de pan op laag vuur gaar worden.
 • Pak een maatbeker of een bakje waar de saus in gemaakt kan worden. Voeg daarbij de twee potjes pesto, de kook room en de crème fraiche. Roer dit goed door elkaar met een garde.
 • Voeg de saus bij de kip, laat dit goed koken. Laat de pasta goed uitlekken, en dien eerst de pasta en dan de saus op een bord of kom. En geniet van dit heerlijke recept!

Tips

 • Ben je alleen of met z’n 2e en is dit recept te veel? Vries de saus lekker in en deze kan in drie maanden gegeten worden. Je hoeft alleen nog wat pasta te koken.
 • Je kan in plaats van volkorenpasta ook andere pasta gebruiken die je lekker vind.
 • De pollo pesto is ook lekker zonder de wokgroente, met alleen een rood uitje erdoor.

Jummie in my tummy

Deze pasta is weer heerlijk gelukt! Ik had het dus al een paar keer proberen te maken, eerst met alleen pesto als saus, toen met alleen crème fraiche, maar ik wilde toch een lekkere romige schenkbare saus, dus had ik kook room toegevoegd en dit is heerlijk. Door de crème fraiche behoud de saus toch zijn frisheid. Daarbij is dit makkelijk in te vriezen, dit doe ik graag in verband met mijn horeca baan en het is natuurlijk ook weleens lekker om niet te hoeven koken 🙂

Wat is jou favo pasta?

𝚅𝚎𝚎𝚕 𝙻𝚒𝚎𝚏𝚜 𝙶𝚊𝚋𝚢

“Count the memories, not the calories.”

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie