Je bekijkt nu Gezonde pasta met zalm en groene groentes

Gezonde pasta met zalm en groene groentes

Na de bevalling mag ik alles weer eten wat tijdens de zwangerschap niet mocht. Denk aan rauw vlees, rauwe kaas, rauwe zuivel enz. Nu ik borstvoeding geef mag ik andere producten weer niet vanwege de darm krampjes van de kleine. Dus pittige kruiden, kool soorten, dingen die gasvorming vormen. Nu is het wel belangrijk om 2 keer per week vette vis te eten. Ik houd normaal niet van vis, maar ik heb nu een gerecht waar je je vingers bij op eet!

Gezonde pasta met zalm en groene groentes

Course: Hoofd (Main)Cuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Personen

3

Porties
Voorbereiding

10

minutes
Bereidingstijd

20

minutes
Calorieën per persoon

620

kcal
Totale tijd

30

minutes

Dit heb je nodig

 • 60 gram peulvruchten pasta linzen (per persoon)

 • 300 gram zalm

 • 1 courgette

 • 100 gram broccoli

 • 100 gram sperziebonen

 • 1 rode ui

 • 1 knoflook teen (of poeder)

 • 250 ml kookroom (light)

 • 3 tl. Grove mosterd mild

 • 90 gram parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

 • Zet een pan met water op waar straks de penne, broccoli en sperziebonen in kunnen
 • Kruid de zalm met peper en zout of een kruiden naar voorkeur
 • Bak de zalm in bakolie en voeg daarbij dein blokjes gesneden courgette toe en bak dit gaar. (Je kan de zalm ook medium bakken, wat je zelf lekker vind. Ik zelf heb de zalm doorbakken)
 • Kook eerst de broccoli (10 min), voeg na vijf minuten de sperziebonen en de peulvruchten pasta toe en laat dit nog vijf minuten koken. Dit doe ik in 1 pan, scheelt weer afwas, en het wordt toch in 1 pan uiteindelijk gegooid.
 • Voeg de kookroom en de mosterd toe bij de zalm. De zalm kan nu met een spatel in stukjes gehakt worden in de pan. Roer dit goed door elkaar. Voeg de in stukjes gesneden ui en knoflook toe en de Parmezaanse kaas (ongeveer 50 gram)
 • Laat de groente en de pasta goed uitlekken. Voeg deze vervolgens bij de zalm en roer dit goed door elkaar

Tips

 • Je kan ook andere pasta nemen. Ik wilde die linzen pasta een keer proberen voor het eerst. Eerlijk gezegd proef ik geen verschil, het is super lekker en voor de extra vezels is dit top!
 • Dit gerecht is ook heerlijk met kip, voor als je geen zalm lust. Ik dacht het ook niet te lusten, heb het toch geprobeerd en ik vond het heerlijk! Gebruik dan bij voorkeur kippendijen.
 • Ik zelf gebruik sperziebonen en broccoli uit de vriezer. Zo kan ik een hand van beide pakken en hoef ik de rest niet weg te gooien. Door zo een gerecht is uit de diepvries naar mijn mening net zo lekker en je hebt altijd wat liggen.

Hmm, een heerlijke (gezonde) pasta

Normaal lust ik dus geen vis. Maar toch wilde ik wat dingen uitproberen. Deze zalm in dit gerecht vind ik heerlijk! Dit gerecht is zeker een blijvertje ik vond het hele gerechtheerlijk, de mosterdsaus met de groentes en vis passen allemaal goed bij elkaar. Het is weer eens wat anders. Volgende keer ga ik dit met kippendijen maken ipv zalm.

Wat is jou favoriete pasta met vis?

𝚅𝚎𝚎𝚕 𝙻𝚒𝚎𝚏𝚜 𝙶𝚊𝚋𝚢

“I am on a seafood diet. I see food, I eat it.”

Geef een reactie