Je bekijkt nu #4. Lekkere verjaardagshapjes op een plank

#4. Lekkere verjaardagshapjes op een plank

Eind november was ik 24 geworden en ik besloot dit met mijn familie te vieren. Na een lange tijd, want de laatste paar jaar had ik het niet gevierd. Ik wilde me daarom even uitsloven met de hapjes. Maar er bestaan zoveel soorten hapjes, dus ik besloot even op Pinterest te kijken wat ik wilde maken en wat ik leuk vond.

Rond snuffelen op Pinterest

Bijna iedereen kentPinterest. Voor diegene die het niet weten zal ik het even in het kort vertellen. Pinterest is een appje waar je leuke ideeën kan opdoen. Je kan een eigen account aan maken waarin je favoriete artikelen op kan slaan. Dus als je eten interessant vind kan je alle mensen volgen die over eten artikelen schrijven en dat in mappen opslaan. De mappen heten borden. Als je een recept er lekker uit vind zien klik je op het artikel en kan je op de link klikken waar het gehele recept op staat. En zo kan je ze opslaan op je eigen account zodat je allemaal ideetjes op je borden heb.

Ik zocht dus naar tapas hapjes. Ik stuitte op een mooie foto van een artikel over hapjes op een houten plank. Dit vond ik er zo leuk uitzien dat ik dit ook wilde doen. Met nog wat fruit en vleeshapjes.

Wat heb je nodig?

– Als eerste is het wel mooi als je een grote houten plank hebt. Dit kan langwerpig zijn of vierkant, ik zelf had een ronde, ook prima zolang er maar veel hapjes op kunnen

– Verzamel wat tapas hapjes. Je kan nemen wat je lekker vind. Ik had voor wat blokjes jonge kaas gekozen, komkommer met humus, wat verschillende worstjes, gevulde tomaatjes, je kan het zo gek niet verzinnen. Hoe meer kleuren je kiest hoe mooier het eruit gaat zien.

-Naast de houten plank met heerlijke hapjes had ik ook een langwerpig tapas schaaltje met fruit hapjes erop. Dit zag er ook echt heerlijk uit.

-En als laatst had ik nog een rond bord met allemaal vlees hapjes. Zo staat de tafel vol en is er voor iedereen wat lekkers te eten.

Hoe maak je het?

Het maken van de hapjes is eigenlijk heel simpel, maar het is wel veel werk. Je hebt heel veel verschillende dingetjes om te maken en te snijden, dus als je alleen bent kan je het beste vroegtijdig beginnen. Als je met z’n twee bent is het juist weer gezellig en makkelijker. Om te beginnen snijd je de kaas in blokjes, de worst en komkommer in plakjes, zodat het er netjes uitziet. Leg wat sla neer voor de sier aan de zijkanten. Vervolgens leg je de kaasblokjes erbij en de worst ernaast met een bakje mosterd erbij. De vegatarische hapjes legde ik aan de andere kant van het houten blad. (Ik had twee vegatarische mensen als visite dus had ik daar rekening mee gehouden, heb je dat niet dan maakt het niet heel veel uit wat je op het blad neerlegt). Verdeel dit over het hele blad. Als tip is het leuk om radijsjes neer te leggen, deze hebben namelijk een mooie kleur bij het groen.

Bij de fruithapjes gebruikte ik stokjes met daarop aardbei, witte en rode druiven (de trosjes die je over houd kan je ook als versiering op het andere blad neerleggen), ananas en eventueel wat meloen. Mooie felle kleuren.

Het vlees schaaltje bestond uit wat sarano ham, salami met roomkaas, chorizo, en wat gerookte worst. Easy as can be.

Heerlijke gerechtjes

Ik vroeg me af hoe mijn visite zou reageren. Ze kwamen binnen en vonden het prachtig. Het verbaasde me ook dat het zo snel op ging. Iedereen zat lekker te eten en het was hartstikke leuk! Na het blad vol had ik nog soep en broodjes met brie en andere Franse kaas geserveerd. Ik zou dit zeker vaker maken! Het was een succes en ook nog eens leuk om te maken.

Wat was jou favoriete gerecht om te serveren op een verjaardag?

liefs gaby

”People who love to eat are the best people.”

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie