Je bekijkt nu #2. Hoe waren mijn kerstdagen?

#2. Hoe waren mijn kerstdagen?

De kerst is alweer voorbij. Dat gaat snel. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat iedereen heeft gedaan! Ik had dit jaar een rustige kerst. En eerlijk gezegd had ik er in het begin niet zo heel veel zin in. Dit was de eerste kerst wat anders liep dan normaal. Ik vierde altijd gezellig kerst met mijn oma, vader, oom en aanhang bij Van Der Valk. Lekker brunchen. Maar helaas is ze in februari overleden en liepen voor mij de feestdagen wat anders dan ik gewend was.

 

Mozarella Salade met tomaat bij Zeezicht.

De eerste kerstdag

De eerste kerstdag had ik eigenlijk niet veel gedaan. Althans niks met familie. Ik moest werken van half twaalf en waren tot vijf uur open. Ik had niet verwacht dat het zo druk zou worden, helemaal niet omdat ik in de horeca werk dus had verwacht dat iedereen bij familie zou zitten, maar nee hoor! Iedereen kwam lekker vers gemaakte patatjes, hamburgers, verse broodjes en ijsjes halen. En aangezien we met z’n twee stonden was dit flink aanpoten met een rij tot buiten. Maar we hebben het weer overleeft. Om zeven uur was ik thuis. Daarna lekker serie Soof gekeken op Videoland.  

 

Carpaccio.

De tweede kerstdag

Om drie uur had ik afgesproken bij mijn nichtje om haar nieuwe woning te bekijken. Dan konden we ons gelijk daar optutten. Daarna gingen we naar Castricum aan zee. We gingen met de familie dineren bij strand paviljoen Zeezicht. Daar kwamen de rest van de familie tegen en genoten we van een Prosecco en wat lekkere hapjes op een houten plank. Daarna konden we lekker aan tafel. We konden alles van de kaart kiezen. En ze hadden heerlijke dingen! Lekkere voorgerechten onder andere; soepen, vlees gerechtjes, broodplankjes, vegetarische gerechtjes. En als hoofdgerechten onder andere; Kalfssukade, tournedos, varkenssaté, verschillende vis gerechten, en vegetarische gerechten.

We kozen wat te drinken, een lekkere fles wijn en wat frisjes. We kozen het eten, ik had de kalfssukade met verse groente. En als voorgerecht had ik de tomatensoep. Het eten zag er fantastisch uit. Overal zat genoeg patat bij en het eten was verrukkelijk. Verder had ik als nagerecht een Limoncello toetje. Met twee bolletjes citroen ijs in een laag Limoncello en wat fruit erin. Ook dit was erg lekker, al moet je wel van sterke drank houden. Ook het personeel was erg vriendelijk en verwelkomend.

Tip voor als je met de auto komt en het al donker is buiten; Bij de parkeergelegenheid is het erg donker, er staat zowel weinig als geen verlichting, dus het is handig om je smartphone als zaklamp te gebruiken. Het is naar de strandtent ongeveer vijf tot acht minuten lopen naar de auto. Het ligt eraan hoe dichtbij je staat met de auto.

 

Kalfssukade met verse groente Zeezicht.

Conclusie

Ondanks alles heb ik een leuke kerst gehad. Natuurlijk was het even raar zo zonder mijn oma van mijn vaders kant, maar dit hoort er helaas bij. Het eten bij paviljoen Zee Zicht was een echte aanrader als je daar gezellig wil lunchen of dineren. Er hangt een gezellige sfeer en alles is leuk ingericht.

Paviljoen Zeezicht Zeeweg 50, 1901NZ Castricum

Wat hebben jullie gedaan met de kerst? Zet het hieronder in de comments!

liefs gaby

 

 

 

”Christmas isn’t a season. It’s a feeling.”

Geef een reactie