#8. Tagliatelle met spinazie, kip en groente

#8. Tagliatelle met spinazie, kip en groente

Italiaans eten, ik ben er echt gék op. Je kan zoveel verschillende dingen maken door van alles met elkaar te combineren. En je kan het ook zo gezond maken als je wil. Over het algemeen is pasta niet echt gezond. Dat is bekend. De pasta zelf is niet al te gezond maar de sauzen ook niet. Ik heb een lekkere maar gezonde pasta gemaakt. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan vooral verder!

Het recept

Het recept is zeer makkelijk te maken. Het is een tagliatelle met spinazie erin verwerkt. Verdi heet dat geloof ik. Daarbij heb ik een Hollandse groentemix gedaan. Daarin zit broccoli, paprika en ui. Je kan ook italiaanse mix nemen, maar dit vind ik niet zo lekker omdat ik geen aubergine lust en ook geen courgette, en meestal zit dat er wel in. Als vlees had ik gekruide kipfilet erin gedaan. Als sausje maakte ik spinazie met Boursin. De kaas maakt het iets ongezond maar wel een stuk romiger en lekkerder!

De benodigdheden

Voor drie tot vier personen:

*Verdi tagliatelle 1 zak. Daarvan heb je ongeveer vijf nestjes nodig.

*Gekruide kipfilet van de Albert Heijn. Ik had de Thaise kipfilet gekocht. Deze heeft een heerlijke smaak door de kokos en de kruiden die erop zit. Ook blijft de kip lekker mals. Dit is ongeveer 300 gram.

*De kleinste zak Hollandse of Italiaanse groente mix. Mag ook een andere mix zijn wat je lekker vind! Hier heb je niet heel veel van nodig. Dus de kleinste zak is voldoende.

*Spinazie, dat mag verse spinazie zijn en dan koop je er een los bakje Boursin bij. Ik krijg hier kramp van dus ik kocht gewoon ingevroren spinazie met Boursin er al in.

*1 of 2 teentjes knoflook.

Hoe maak je het?

Voorbereidingstijd: 5 min. Kooktijd: 10 min.

Stap 1: De kip die ik had gekocht was al in stukjes gesneden. Maar als je besluit alles zelf te kruiden en te snijden dan heb je wel wat extra tijd nodig. Snijd de kip en groente in fijne stukjes en kruid dan de kip naar wens.

Stap 2: Doe een liter water in de waterkoker en kook deze. Daarna kan je het in de pan doen op middelhoog vuur tot deze kookt. Als het water kookt kunnen de tagliatelle nestjes erin. Deze moeten 9 minuten koken.

Stap 3: Doe wat bakboter in de wokpan, en pak de kip tot het gaar is. Voeg de groentes toe en bak deze drie minuten mee.

Stap 4: Voeg als laatst de spinazie toe. Als deze vers is hoeft het niet zo lang mee te koken. Als het bevroren is zet je de pan op laag vuur, met de deksel erop. Zo kan het langzaam ontdooien.

De tagliatelle kan je in de wokpan doen. En dan is je gezonde pasta ready!

Conclusie

De pasta vond ik erg lekker! Ik heb het samen met mijn moeder gegeten en zij vond het ook erg lekker. Voor mij is dit zeker voor herhaling vatbaar!

Wat is jou favoriete gezonde pasta?

liefs gaby

”Life is a combination of magic & pasta.”

Geef een reactie