#11. Zelfgemaakte Thaise kip Curry

#11. Zelfgemaakte Thaise kip Curry

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Food🌸
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ik ben echt gek op Thaise gerechten. Lekker rijst met kip en nog een lekker sausje. Mij kan je hiervoor echt wakker maken. Mijn favoriete gerecht is Thaise Curry. De curry heb je in het groen, of in het rood. Ik haal dit vaak bij de Thai, maar het leek me ook weleens leuk om het zelf te maken.

Thaise curry met kip

Ik zal als eerste snel het verschil uitleggen tussen rode en groene curry. Dit is namelijk heel simpel: de rode curry is pittiger dan de groene curry. Dus houd je van pittig? Kies dan voor de rode curry. Houd je van mild? Dan is de groene wat voor jou! Ik vind beide lekker, maar koos deze keer voor rode curry met gekruide kipstukjes. Daarbij nog wat lekkere groentes en de juiste rijst en mijn gerecht is compleet. Laten we vooropstellen dat goede producten zeer bepalend zijn voor dit gerecht. Ik raad je aan als je een goede curry wil met de sterke smaken, naar een Thais winkeltje te gaan om je curry pasta te kopen. Maakt het jou niet zoveel uit? Dan hebben ze ook curry pasta bij de supermarkt. Ik vond dit een beetje aan de waterige kant, maar zeker niet verkeerd.

De benodigdheden

Voor 3 tot 4 personen.

-rode of groene curry pasta. Ik koos de rode.

-gekruide kipfiletstukjes. Ik neem altijd de Thaise kipfilet van de Albert Heijn. Deze is precies goed gekruid en past perfect bij de curry. De kip blijft mals en is heerlijk van smaak.

-groenten. Je kan ervoor kiezen om een zak Chinese wokgroente erbij te nemen. Maar je kan je groente ook zelf snijden! Dit is lekker met rode paprika, lente ui, taugé, knoflook.

-400 ml kokosmelk. Dit kan je gewoon in de supermarkt kopen in een blik.

-Pandan rijst. Dit vind ik persoonlijk de lekkerste rijst. Ik houd van plak rijst en deze is daar geschikt voor. Wil je een wat gezondere rijst? Kies dan zilvervliesrijst.

Het bereiden van de curry

Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Binnen 15 tot 20 min. Staat het gerecht op tafel.

Stap 1. Snijd alle groentes in kleine blokjes. Pers 2 teentjes knoflook uit.

Stap 2. Zet wat water op voor de rijst op hoog vuur tot dit kookt. Voeg daarna twee kopjes rijst toe voor vier personen. 1 kopje rijst is voldoende voor 2 personen. Laat de rijst tien minuten koken op middelhoog tot laag vuur. Na de tien minuten kan de rijst afgegoten worden en deze tien minuten laten rusten in de pan met deksel erop.

Stap 3. Bak de kipstukjes in een wokpan tot ze goud bruin zijn in olijfolie of andere boter waar je graag in bakt. Voeg daarna de rode curry pasta toe en verdeel dit over de kip. Dit bak je even twee minuten mee. Daarna voeg je de groente toe. Ook deze even meebakken tot de groente gaar is.

Stap 4. Als laatste voeg je de kokosmelk toe. Schep dit goed door en laat het gerecht dan even vijf tot acht minuten even op laag vuur staan met de deksel erop. Schep vervolgens door en eetsmakelijk!

curry

Conclusie

Ik heb heerlijk gegeten van mijn zelfgemaakte curry. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik het lekkerder vind bij de Thai, maar dat is opzich logisch. Maar voor zo tussendoor vind ik het gerecht goed geslaagd!

Wat is jou favo Thaise gerecht?

liefs gaby

“The best diet is the one you don’t know you are on.”

Geef een reactie