Je bekijkt nu #18. Een zelfgemaakte pasta pollo pesto met kip & groente

#18. Een zelfgemaakte pasta pollo pesto met kip & groente

Pasta, dit is één van mijn favoriete maaltijden. Ik ben echt gék op de Italiaanse keuken, daarom vind ik het restaurant Woodstone zo lekker waar ze alleen maar Italiaanse maaltijden hebben voor een leuk prijsje. Meestal neem ik daar dan de pasta pollo pesto. Nu wilde ik dit graag zelf maken, alleen dan een tikkeltje gezonder, want heel veel groente zit er niet in. Dus creëerde ik mijn eigen Pollo Pesto pasta met groente.

Wat heb je nodig?

Voor 3 tot 4 personen.

*100 gram volkoren of spelt pasta per persoon.

*drie stukken hele kipfilet (bij voorkeur biologisch of van de slager)

*kip kruiden. Ik had van Albert Heijn eigen merk kip kruiden pittig met paprika.

*een groentemix die je lekker vind, of je snijd het zelf. Ik had een mix met broccoli, wortel en bloemkool en dit heb ik klein gesneden.

*één rode ui

*één potje pesto eigen merk van 200 gram. (Het grote potje).

*één groot potje crème fraîche (150 ml)

*twee teentjes knoflook

*peper en zout

*olijfolie

*geraspte kaas pittig

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: 10 min. Kooktijd: 11 min. Wachttijd: 15 min.

Stap 1. Snijd alles voor. De kip in blokjes en marineer deze. Dit doe je door de gesneden kip in een kom te doen en de kip kruiden met twee eetlepels olijfolie door elkaar te mengen. Laat dit even staan en snijd in de tussen tijd de groente mix fijn of je verse groentes. Snijd de rode ui ook zo fijn mogelijk.

Stap 2. Zet water op voor de pasta. Voor twee personen vul je de pan met 1 liter water en voor vier personen met 2 liter. Laat dit koken, en voeg daarna de juiste hoeveelheid pasta toe en laat dit voor wat zachtere pasta 11 min. koken. Voor wat stevigere pasta kook je het acht tot negen minuten.

Stap 3. Bak de kip gaar in een wok. Voeg daarna de gesneden groente toe en pers de knoflook uit en roer deze mee. Bak alles vijf minuten mee.

pasta pesto groente

Stap 4. Voeg de crème fraîche toe en de pesto. Van beide mag alles uitgelepeld worden. Roer het geheel goed door elkaar.

Stap 5. De pasta is na elf minuten klaar. Giet deze af en doe er een scheutje olijfolie bij in de pan met droge pasta zodat deze niet aan elkaar gaat plakken. Doe de deksel er weer op om het zo warm mogelijk te houden. Doe ook de deksel op de pan met de kip pesto. Zet deze op laag vuur en laat dit een kwartier opstaan zodat de wortels, broccoli en bloemkool ook gaar worden.

pasta pesto saus

Stap 6. Voeg de penne toe aan de kip pesto en roer dit goed door. Schep dit op een bord en voeg eventueel wat peper en zout toe of wat geraspte kaas. En je Pollo pesto kip is gemaakt!

Jummy in my tummy

Ik vond mijn eigen gemaakte pollo pesto zeer geslaagd en ga ik vaker maken. Natuurlijk is pasta nooit echt helemaal gezond, maar door de vele groente en de volkorenpasta is deze lekker en gezonder dan andere pasta’s. Ik heb er in elk geval van genoten.

Wat is jou favoriete pasta?

liefs gaby

”Life is a combination of magic and pasta.

Geef een reactie