Je bekijkt nu Kabeljauw met groente uit de oven

Kabeljauw met groente uit de oven

Normaal ben ik niet zo een vis eter, maar witvis vind ik nog wel lekker. Ik houd namelijk niet echt van een vis smaak. Maar met witvis proef je dat niet heel erg. Normaal neem ik een pangasiusfilet of dergelijke. Nu wilde ik eens kabeljauw proberen uit de oven. Met lekker groente erdoor is het toch een hele maaltijd.

Kabeljauw met groente uit de oven

Course: MainCuisine: ItalianDifficulty: Beginner
Porties

2

Personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën per Persoon

375

kcal
Baktijd

20

Minutes

Keukengerei: een koekenpan, kleine ovenschaal, en een oven

Dit heb je nodig

 • 1 pak Frito tomatensaus van Heinz. Voor 2 personen 1 klein pakje, wil je saus invriezen om een andere keer te eten? Dan een groot pak van 700 ml

 • 150 gram kabeljauw per persoon

 • 1 courgette

 • 1 witte ui

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 stengel cherry tomaten

 • 1 punt paprika

 • Peper en zout

 • Eventueel rijst of pasta als je dat erbij wil als side dish. Dit is niet meegerekend in de calorieën

Hoe maak je het?

 • Warm de oven voor op 180 graden. Snijd alle groentes in blokjes.
 • Kruid de vis naar hoe je hem lekker vind. Ik had er zelf een beetje peper en zout op gedaan, maar je kan er ook viskruiden op doen
 • Bak kort de groentes in een koekenpan met wat olijfolie. Pers de knoflook uit en bak dit even voor vijf minuten voeg vervolgens het pak frito toe en laat dit warm worden
 • Doe de saus in een ovenschaal. Leg de vis op de saus en doe deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten.

Tips

 • Houd je niet van vis? Deze saus met groente is ook heerlijk met gehaktballetjes of ander rundervlees.
 • Maak wat extra saus zodat je dit kunt invriezen en alleen nog vis of vlees hoeft te kopen voor de volgende keer.
 • Je kan ook de tomatensaus zelf maken door tomaten te blenderen en daar knoflook, peper en zout en een paprika door heen te doen. Maar ik vind de Frito tomatensaus ook heerlijk en vol van smaak. En qua calorieën valt het ook mee.

Lekkere maaltijd!

Ik vond het gerecht erg lekker en weer eens wat anders dan wat ik normaal eet. Door de vis in de oven te doen is deze lekker sappig en mals. De eerste keer dat ik dit at had ik er wat rijst bij gedaan, maar dat vulde wel heel erg, dus voor het portie wat ik had ingevroren had ik zonder gedaan en dit was voor mij ruim voldoende haha!

Wat voor gerecht met vis vind jij lekker uit de oven?

𝚅𝚎𝚎𝚕 𝙻𝚒𝚎𝚏𝚜 𝙶𝚊𝚋𝚢

“I’m on a seafood diet. I see food, I eat it.”

Geef een reactie