#42. Gezonde salade met zoete aardappel en kip

#42. Gezonde salade met zoete aardappel en kip

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Food🌸
 • Bericht reacties:2 Reacties

Met deze moeilijke tijd in verband met Corona is het erg belangrijk om gezond te blijven eten, en aan je dagelijkse juiste hoeveelheid vitamines te komen. Laatst at ik bij een vriendin een heerlijke salade die dus lekker is en ook nog eens gezond. Ik besloot dit recept te delen met jullie zodat we allemaal een beetje gezond kunnen blijven eten, al is dat soms moeilijk om gezonde recepten te verzinnen.

De salade

De salade is rijk gevuld met verschillende ingrediënten. Zo heb je wat zoets, wat zuurs, en wat fris erin zitten. Maar toch smaken de smaken allemaal goed bij elkaar. En om niet te vergeten is deze salade super gezond!

De ingrediënten

Voor ongeveer 3 personen.

 • 1 Zoete aardappel
 • 1 bakje granaatappel pitten
 • 2 avocado’s
 • pittige kipfilet stukjes
 • 1 zakje veldsla
 • 1 handje pompoen pitten
 • 1 citroen
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de zoete aardappel, en snijd het in kleine blokjes. Zet een steelpan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie in de pan. Laat dit even opwarmen. Bak de zoete aardappel even vijf tot tien minuten in de olijfolie. Doe er daarna een beetje water bij rond de 300 ml, doe de deksel op de pan en laat de aardappels nog even gaar stomen in tien min.

Stap 2: Was de veldsla als dit nog niet gewassen is en doe dit in een sla kom.

Stap 3: Doe alvast de granaatappel pitten, de pompoen pitten en de kipfilet bij de veldsla. Je kan van die kant en klare kip reepjes kopen (bij de dekamarkt) of natuurlijk zelf marineren met olijfolie en chilikruiden en dan bakken, wat je zelf lekker vindt). Snijd de rijpe avocado’s in kleine blokjes en voeg dit ook toe.

Stap 4: Het maken van de dressing. Doe ongeveer 100 tot 150 ml olijfolie in een bakje. Snijd de citroen door midden. De andere helft kan je bewaren voor eventueel wat anders. Knijp de halve Citroën uit bij de olijfolie. Voeg 1 eetlepel honing toe, wat peper en zout en roer dit goed door. De dressing is nu gemaakt. Je kan eventueel ook wat tuinkruiden toevoegen voor wat extra smaak.

Stap 5: de zoete aardappel is nu klaar. Giet deze af, laat het even een beetje afkoelen en daarna kan deze bij de salade toegevoegd worden. Als alles in de salade zit kan dit even in de koeling nog zodat de zoete aardappel helemaal is afgekoeld. Bij het serveren van de salade kan de dressing erover heen en klaar is je salade! Eetsmakelijk!

Hoe vond ik de salade?

Ik vond het heerlijk en door de kip en de aardappel vult deze ook wel goed. Je zou het als lunch kunnen eten, of als side dish bij het avondeten. Heb je salade over? Weggooien is zonde! Doe het in een plastic bakje, en je kan het de volgende dag nog lekker eten. Bewaar een beetje dressing, dit zou ik er pas op doen als je het gaat eten anders wordt alles erg slap en dat is niet zo lekker.

Wat is jou favo gezonde salade?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕃𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

“Improve your food to boost your mood.”

Dit bericht heeft 2 reacties.

Geef een antwoord