#38. Twee winterse gezonde smoothies met bosvruchten

#38. Twee winterse gezonde smoothies met bosvruchten

Je hoort het vast al om je heen. Iedereen of bijna iedereen is verkouden, of voelt zich niet zo lekker, of is ziek. Het is daarom ook belangrijk in de winter om gezond te leven zodat je veel vitamines eet of drinkt. Ik probeer dat ook, zo veel mogelijk gezond te eten en drinken, maar dit lukt helaas niet altijd. Nu had ik twee lekkere smoothies gemaakt met winters fruit! Een makkelijke manier om toch aan je vitamines te komen!

Smoothie met bosbessen

De laatste tijd zie je dit veel in de winkels liggen. Vroeger viel mij dit geeneens op. Bosbessen. Deze zijn lekker in de kwark of als smoothie!

Wat gaat er in de smoothie?

-1 banaan

-1 handje bosbessen

-een schepje proteïne poeder in kokos smaak

-een eetlepel kokos rasp

-twee eetlepels kwark met 0 procent vet

-150 ml jus’ d orange.

Waarom is deze smoothie gezond?

Bosbessen: Blauwe bessen bevatten verschillende voedingsstoffen die helpen om je botten gezond en sterk te houden. Ze bevatten veel aan mineralen, om precies te zijn calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Al deze mineralen dragen bij aan een gezonde botstructuur. Daarnaast bevatten de kleine besjes ook vitamine K. Dus in deze kleine besjes zitten flink wat vitamines en mineralen!

Banaan: banaan is de calorierijkste onder het fruit. Deze is wel voorzien van zetmeel, kalium en veel voedingsvezels. Dus lekker vullend dus! En waarom is een groene banaan dan minder zoet dan een rijpe banaan? Bij een rijpe banaan wordt het zetmeel omgezet naar natuurlijke suikers. Vandaar dat deze zoeter is!

Kokosrasp: ook kokosrasp is gezond! Dit maken ze van het vruchtvlees van een kokosnoot. En in dit vruchtvlees zitten veel vezels, mineralen en antioxidanten. Dus het staat niet alleen leuk in je gerecht, maar het is ook nog eens gezond. Vezels zijn ervoor om je stoelgang te verbeteren. Dus kokos help zeker aan een verbeterde stoelgang! Ook zit er veel vitamine B11 in de kokos. Dit is foliumzuur. Dat is belangrijk voor vooral zwangere vrouwen. Dit zorgt ervoor dat de baby zich goed ontwikkeld in de buik en goed groeit. En de Antioxidanten zijn er om je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen hebben het op deze manier moeilijker om kanker te veroorzaken of hart- en vaatziekten.

Kwark: kwark is zeer bekend onder de sporters. Magere kwark met 0 procent vet is zeer gezond. Hier zitten veel vitamine K in wat dus goed is voor de botten. Ook is kwark voorzien van veel eiwitten wat goed is voor het herstel van de spieren.

Jus’d orange: hier zitten veel vitamine C in die goed zijn voor de weerstand en stoelgang. Van vitamine C kan je eten of drinken wat je wil, dit plas je weer uit wat te veel is.

Frambozen smoothie

Deze smoothie is hetzelfde als de bovenstaande smoothie. Alleen had ik in plaats van bosbessen frambozen gebruikt. Dus je kan dezelfde ingrediënten gebruiken als bovenstaand alleen dan met een handje framboos.

Framboos is heel gezond omdat er veel antioxidanten in zitten. Dit neutraliseert ziektes. Ook zit er veel vitamine C in dit fruitsoort!

Dus een smoothie maken is heel lekker, en ook nog eens heel gezond!

Wat is jou favoriete smoothie?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

”We wish you a merry Christmas and a happy new year!”

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Dat ziet er lekker uit ga ik ook eens maken. Maar dat zal na de feestdagen worden.

    1. Gaby

      Ja het smaakte erg goed! Haha ja in het nieuwe jaar!

Geef een antwoord