Je bekijkt nu #28. Een sneakpreview voor de iOS 13

#28. Een sneakpreview voor de iOS 13

De iOS 13 staat alweer bijna voor de deur. iPhone, ik kan eigenlijk niet meer zonder. Niet dat ik bevooroordeeld ben, want Samsung is natuurlijk ook prima, of andere Android Smartphones, en ik heb uiteraard zelf ook Samsung gehad, maar toch vind ik persoonlijk iPhone wat soepeler werken en wat eenvoudiger. Sommige vinden Android makkelijk, natuurlijk zitten er aan een Android telefoon ook grote voordelen, maar nu ga ik het hebben over een onderwerp voor de iPhone liefhebbers. De iOS 13 update komt namelijk al in september. Maar wat is er anders aan deze grote update? En hoe ziet het eruit? Ik probeerde de beta versie uit.

Ander design

Om te beginnen begin ik met het uiterlijk van de software. Want daar zijn ook wat dingetjes aan veranderd. Apple heeft wat nieuwe achtergronden toegevoegd. Deze kleuren mee met de dag. Dus is het ochtend, middag en licht? Dan blijft de achtergrond ook licht. Maar word het avond en donker? Dan word de achtergrond ook wat donkerder. Als je een MacBook hebt of iMac dan herken je dit wel. Dit komt ook op de iPhone, super leuk! Dus is het licht buiten een licht venster, licht uiterlijk op mail en whatssap, eigenlijk alle apps. En is het donker buiten? Een zwarte/donker grijze achtergrond. Natuurlijk hoef je dit niet te nemen dat het veranderd. Je kan ook alleen de lichte versie nemen (te zien in iOS 12) of standaard de donkere versie nemen (te zien op MacBook of iMac).

De nieuwe achtergronden van IOS 13.

Smileys in het toetsenbord

Misschien hebben jullie ooit het Engelse toetsenbord gebruikt? Dan kan je zien dat boven je toetsenbord als je aan het typen bent je woorden ziet staan die je misschien wil gebruiken. Dit is nu in IOS 13 ook voor het Nederlandse toetsenbord. Dit is ook erg leuk, want stel je typt iets waar ook een emoticon van is, verschijnt deze ook in het venster! Zo hoef je geen rijen meer door naar de gewenste emoticon. Dus stel je zegt: lachen, of leuk, dan komt er boven het toetsenbord een emoticon die lacht, en als je die aanklikt kan je die gebruiken. Ik vind dit zelf erg leuk en handig. Geen zoektochten meer naar smileys:).

De lichte modus.

De gezondheidsapp

Ook deze is uitgebreider geworden. De app kan nu meten hoe hard je geluid staat van je muziek, zo kan je een beetje gehoorschade voorkomen. De app meet ook de geluiden van buiten, hoe hard alles is. Ook is er voor de dames een uitbreiding: je kan je menstruatiecyclus bijhouden. Dit kon eerst niet zo makkelijk, en moest je daar andere apps voor gebruiken, maar nu zit het in de gezondheidsapp.

De donkere modus.

E-mail

Ook de mail app krijgt een opschoon beurt. Dit gaat een beetje lijken op Gmail. Bepaalde berichten worden in categorien verdeeld, zoals nieuwsbrieven, reclame, enzovoort.

De berichten app

Dit krijgt ook een totaal ander uiterlijk. Ze willen hetzelfde uiterlijk als Whatssap. Dus je kan je profiel foto instellen, je naam, noem maar op.

Op welke apparaten is de update beschikbaar?

  • iPhone: XS, XS Max, iPhone XR, X, 8 (Plus), 7 (Plus), 6s (Plus), 6 (Plus), SE
  • iPad: 12,9‑inch Pro (1e en 2e generatie), 10,5‑inch Pro, 9,7‑inch Pro, 6e generatie (2018), 5e generatie (2017), Air 2, Air, mini 4
  • iPod: iPod touch (6e generatie)

Mijn mening

Ik heb de veranderingen in dit artikel gezet die ik leuk vind en gebruik, voor een uitgebreider artikel kan je dat hier lezen. Of op deze website. Ik vind de uitstraling van IOS 13 erg mooi, wat chiquer. Verder ben ik zelf ook benieuwd wat er verder nog bij komt wat ze niet publiceren.

Gebruik jij een iPhone? Hoe denk jij over de nieuwe update?

liefs gaby

”And so the adventure begins.”

Geef een reactie