#31. Gaby goes Pro: de iPhone 11 pro Max

#31. Gaby goes Pro: de iPhone 11 pro Max

Sommige mensen zullen het wel gezien hebben; op 29 september is de nieuwste iPhone alweer op de markt gekomen! Ik als die hard Apple fan wilde toch even kijken wat dit nieuwe speeltje was. Na de iPhone 7, 8 plus en de X gehad te hebben vond ik het tijd om een nieuwe te nemen. Ik had flink wat gespaard, dus waarom niet jezelf verwennen?

De iPhone 11 pro Max

Vandaag schrijf ik een review over de iPhone 11 pro max. Wat komt er aan bod? Wat ik fijn vind aan de 11 pro, wat er anders is, en wat voor foto’s deze maakt met de resultaten erbij. De IPhone heeft een mooi uiterlijk. Deze is net zo groot als de X Max, en als de 8 plus bijvoorbeeld. Ik vind een groot scherm erg fijn. De voorkant is voorzien van enkel scherm. Verder is de achterkant van mat glas. Ik koos voor de witte versie. Je hebt de kleuren: goud, wit, space grey, en als nieuwe kleur donker groen! En natuurlijk is de iPhone 11 pro voorzien van drie camera’s. De normale camera, een zoom lens, en een ultra wide lens.

iPhone 11 pro max forwards
Voorkant

De iPhone installeren

Je kan je oude iPhone helemaal overzetten naar je nieuwe iPhone zodat dit er exact hetzelfde uitziet. Alle apps, foto’s, gesprekken, nummers, noem maar op staat op je nieuwe iPhone als je dit doet. Ik zelf vind dit erg handig. Dit geeft hij vrijwel gelijk aan. Stel eerst je taal in, kies het kopje oude iPhone verbinden, en houd je oude iPhone naast de nieuwe. Je moet wat bevestiging knopjes indrukken en een code die je op je oude iPhone binnen krijgt. Log in met Apple ID, en de overdracht begint. Bij mij gebeurde dit niet in één keer. Normaal wel, maar deze keer deed ie een beetje raar. Dit kwam omdat mijn nieuwe telefoon dus naar de nieuwste software ge-update moest worden. Dus had ik hem geconfigureerd als “nieuwe iPhone”, de update gedaan, en toen weer als nieuwe iPhone ingesteld bij instellingen, en de overdracht opnieuw gedaan. Nu ging alles gelukkig vlekkeloos met mijn hart in mijn keel, haha.

iPhone 11 Pro max backwards
Achterkant

Het gebruik van de iPhone 11 Pro Max

Al snel merkte ik dit deze iPhone veel sneller is dan mijn vorige iPhones. Ik had eerst de iPhone X, maar dit schermpje vond ik toch wat kleiner naar mijn idee dan mijn voormalige 8 Plus. Dus gebruikte ik mijn oude 8 Plus en verkocht mijn X.
De Pro is eigenlijk erg soepel met alles, scrollen gaat een stuk sneller en dus de apps openen doet ie sneller. Internet ligt natuurlijk aan de verbinding met de WiFi hoe snel dit gaat, maar als je een goede WiFi verbinding hebt gaat dit ook super fijn! Ook de batterij gaat super lang mee. De iPhone 11 gaat 16 uur mee, de iPhone 11 Pro 18 uur en de Pro Max 20 uur. Dit vind ik een zeer groot pluspunt. Verder door de nieuwe update ziet alles er netjes en modern uit en kan je alles naar smaak instellen. Zo kan je je Face ID instellen. Het scherm opent zich door het zien van jou gezicht😎. Dit gaat al een stuk sneller dan voorheen! En zo heb je nog meer topics, maar dit kan je lezen in mijn vorige artikel over de veranderingen van iOS 13.

iPhone 11 pro max cover
Hoesje van AliExpress.

De camera

Dit is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel. Zo ook voor mij. Voor mij is dit niet de reden waarom ik hem daadwerkelijk gekocht heb, maar wel een heel groot plus punt. Als ik snel een fotootje moet maken kan dit ook mooi met deze iPhone. Bij het openen van de camera app zag ik gelijk dat de kwaliteit van de camera stukken verbeterd is. Ik zat half in het donker en het beeld was prima te zien. Dit komt door het lagere diafragma wat in de nieuwe camera zit. Zo kan je mooiere foto’s maken in het donker, zonder flits. Ook de ultra wide camera is een hele verandering. Dit is vooral van toepassing bij bijvoorbeeld landschappen fotograferen, of groepen met mensen fotograferen. En het inzoomen is ook naar mijn mening haarscherp. Maar ik zal wat voorbeelden hieronder laten zien. En er zijn nieuwe filters beschikbaar, de voorcamera is flink verbeterd, en het werkt allemaal sneller en soepeler.

iPhone 11 pictures
Normale camera
iPhone 11 pictures ultra wide
De Ultra Wide functie
iPhone 11 pictures zoom
De zoomlens
iPhone 11 pictures ultra zoom
Op zijn verst ingezoomd.

De batterij

Zoals ik hierboven zei weet je hoeveel uren de iPhone mee hoort te gaan. Maar misschien is dit in de praktijk anders, wie weet! Op sommige dagen gebruik ik mijn telefoon niet heel intensief. Dit is als ik bijvoorbeeld werk. Dan gaat deze iPhone al bijna 2,5 tot 3 dagen mee. Bij wat intensiever gebruik, met Netflix gaat deze sowieso 1,5 dagen mee. Maar eerlijk gezegd kijk ik niet zo vaak Netflix op mijn iPhone, maar als je wil kan je 20 uur Netflix kijken. Verder kan je je iPhone nog op batterij saver zetten waardoor deze nog langer mee gaat.

iphone 11 pro max side

De prijzen

Nu komen we tot een gedeelte wat minder leuk is. De nieuwe iPhones zijn wel prijzig. Ik schrok er wel van toen ik dit de eerste keer zag, maar dat verschilt voor iedereen.

De iPhone 11 is er vanaf: €809. Deze heeft dan 64 GB. De 11 is er in leuke vrolijke kleurtjes. De iPhone heeft twee camera’s, een normale lens en een ultra wide lens. Deze heeft niet de telezoomlens.

iPhone 11
Iphone 11 kleuren. Bron.

De iPhone Pro is er vanaf €1159. Deze is wel voorzien van drie camera’s en is verder hetzelfde als de Max. Qua uiterlijk is deze natuurlijk kleiner en de batterij gaat minder lang mee, maar verder komt deze overeen.

De iPhone Pro Max is er vanaf €1259. Ik had gewoon de 64 GB genomen hier heb ik wel genoeg aan. Als je een wat grotere GB opslag wil dan is dit de 256 GB en kost deze €1429. Als het is zou je een 64 GB kunnen nemen en dan een iCloud licentie kunnen aanschaffen en dit kan al vanaf €5,- in de maand. Of je kan wat foto’s, filmpjes, of andere documenten op een externe hardeschijf zetten. Dit doe ik ook.

Conclusie

Ondanks de prijs ben ik super blij met mijn iPhone! Nu kan ik weer een paar jaar voort, sowieso 5. Ik heb er deze zomer hard genoeg voor gewerkt en wilde deze echt heel graag hebben. Ik had leuke hoesjes via AliExpress gekocht daar heb je al hoesjes en screenprotectors voor €1,- en ze zijn nog leuk en goed ook! Natuurlijk gaat dit niet zo lang mee als een Apple hoesje maar voor ongeveer €1,- is dit prima en koop ik tegen die tijd een nieuwe of misschien wel een Apple hoesje.

Wat voor telefoon heb jij? En hoe bevalt deze?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕃𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

“Stop saying I wish, Start saying I will.”

Geef een antwoord