#5. Lunchen bij Toast-It in Amsterdam

#5. Lunchen bij Toast-It in Amsterdam

Lunchen is altijd gezellig om met vrienden te doen. Nu kwam een vriendin met het idee om naar het restaurantje ‘Toast It” te gaan in Amsterdam. Ze had dit voorbij zien komen op Instagram. Ik nam gelijk een kijkje op hun instagram feed. Dit zag er inderdaad goed uit! Net alsof je in een Amerikaans tentje zat in de jaren vijftig.

Toast It

Toast It is een lunchroom die het ouderwetse Amerika na bootst van de jaren 50. Het leuke aan dit tentje is ook dat ze alles vers maken. Het is een klein leuk tentje met een paar zit plaatsen en een bar waar je aan kan zitten. Zo kan je ook zien hoe ze alles maken. Het interieur is ook heel fleurig. Allerlei soorten felle kleuren zoals: roze, mintgroen, wit, rood, super leuk. En al het eten wordt geserveerd zoals ze in Amerika doen, even fleurig en lekker veel!

Het menu

Er is voor iedereen wat wils. Van verse milkshakes naar tosti’s, hamburgers, pannekoeken, koffie, thee, alles wat de maag zeer lekker vind. Op de website kan je het menu vinden. Ik heb hieronder een screenshot gemaakt van het menu. Ik nam de M&M Milkshake voor €5,25. Het is een super groot glas, een echte Amerikaanse maat, dus de prijs valt in verhouding wel mee. Qua lunch nam ik de Pancakes met M&M en witte chocolade saus.

Menukaart eten
Menukaart drinken.

De milkshake & de pancakes

Het duurde rond de tien minuten voordat de milkshake op tafel kwam. Het was helemaal vers gemaakt met M&M’s, melk en iets van ijs. Je kan kiezen of je met of zonder slagroom wilt. Wij kozen om met te nemen, want als je het toch doet moet je het wel goed doen natuurlijk. De slagroom was helemaal versiert met M&M’s en crumbles van een M&M. Super lekker. Ik nam een slok en merkte al gelijk dat dit wel een machtige milkshake was. Whoops en dan ook nog de pancakes met M&M’s erop. Verder proefde echt de M&M smaak en proefde je ook de smaak van het vanille ijs.

M&M Milkshakes €5,25 per stuk

De pancakes; ze zette de pancakes op tafel. Het was één spektakel van kleuren. Het zag er echt schitterend uit. Mijn pancakes waren rood van kleur, maar smaakte gewoon naar normale pannenkoeken. Drie op elkaar met daartussen wat siroop. Op de pannenkoekjes zaten uiteraard de M&M’s met ook de crumbles, banaan, aardbei, blauwe bessen, en de witte chocoladesaus. Naast de pannenkoeken kreeg je nog een klein bakje met siroop wat je er extra overheen kan gooien. Verder lag er op het bord wat chocolade saus met wat crumbles nog erin. Door het fruit bleef het lekker fris en wat luchtig. Ook was het best makkelijk om te eten en zeer lekkere smaken!

M&M Pancake €11,25

Overige informatie over Toast It:

Toast it vind je hier:

Leidsekruisstraat 10, 1017 RH Amsterdam Email: info@toastit.nl

Phone: +31 (0) 20 777 9980

Dagelijks geopend van 10.30- 17.30.

Conclusie

Ja, lunchen bij Toast It was voor mij wel een geslaagde middag! Het was wel even zoeken omdat het niet erg groot is en alle straatjes van Amsterdam lijken redelijk op elkaar, maar dankzij de navigatie op de smartphone was het toch gelukt! Eenmaal daar hebben we heerlijk genoten en het is weer wat anders dan in een lunchroom een broodje eten. Dit zullen wij zeker vaker doen!

Heb jij weleens bij Toast It gegeten?

liefs gaby

”If I call you darling, will you make me pancakes?”

Geef een reactie