#10. Gezond haar met shampoo van Herbal Essences

#10. Gezond haar met shampoo van Herbal Essences

Beschadigd of droog haar, bijna iedereen heeft daar wel eens mee moeten dealen. Door de weersomstandigheden kan je haar ook licht beschadigen. Door de zon, zee, wind maar ook door dagelijks slijtage; je haar kammen/borstelen, kleuren van het haar (door shampoo) , wassen, door elastiekjes, je kan het zo gek niet bedenken. Mijn haar heeft het laatste jaar flink wat te voortduren gehad. Ik heb mijn haar denk ik rond de vier of vijf keer geverfd. Twee of drie keer blond en twee keer bruin. Blonderen is het aller slechtste wat je kan doen met je haar. Dat merkte ik wel. Ik ging opzoek naar een oplossing.

Voor ik mijn haar gewassen had met de shampoo & conditioner.

De Herbal Essences met Marokkaanse Argan Olie kopen

Ik besloot even langs het Kruidvat te gaan om even een kijkje te nemen naar een natuurlijke shampoo. Ook dit is beter voor je haar. In de meeste shampoo zitten ingrediënten die het haar alsnog beschadigen en uitdrogen. Ik had eigenlijk een andere shampoo in mijn hoofd, maar kwam uit bij de Herbal Essence. Ze hebben vier verschillende lijnen voor verschillend haar. Op het eerste gezicht kon ik niet zien welke lijn bij welk haartype paste, maar dat staat achterop de fles. Ik had voor de blauwe lijn gekozen. Dit is voor beschadigd haar. Zo had je ook voor haar met volume, krulhaar, droog haar, normaal haar, noem maar op. Mijn haar is voorzien met allemaal gespleten haarpunten en afgebroken haren, dus leek mij voor mij de Repair shampoo en conditioner wel toepasselijk 😉 .

Het gebruiken van de shampoo en conditioner

Het zijn grote flessen en per fles zit er 400 ml in. De flessen zien er leuk en fleurig uit. Bij het openen van het dopje ruik je al dat de shampoo lekker ruikt. Dit vind ik altijd wel belangrijk. Niks is lekkerder dan lekker ruikend haar 🙂 . Gebruik de shampoo op nat haar en masseer het goed in. De shampoo schuimt al redelijk snel. Gebruik niet al te veel, als je te weinig heb kan je er altijd nog een beetje bij doen. Spoel het goed uit. De conditioner breng ik aan op alleen de lengte en punten. Op de achterkant van de fles staat dat je het ook op de haarwortels (aanzet) kan aanbrengen. Hier ben ik nooit zo fan van omdat mijn haar dan zo snel vet wordt. Dit laat ik dan even twee minuten zitten. Ondertussen was ik me zodat ik geen tijd verlies.

Na haar
Na ik mijn haar gewassen heb met de shampoo & conditioner.

Conclusie

Na het uitspoelen en afdrogen van het haar merkte ik eerlijk gezegd niet veel verschil. Mijn haar voelde redelijk stug aan, dus ik dacht al van oh nee. Toch kon ik mijn haar redelijk soepel doorkammen. Toen mijn haar nog nat was merkte ik geen verschil met andere shampoos. Tot mijn haar droog was. Ik was eigenlijk best verbaast. Mijn haar was heel zacht en het glom mooi, meer dan anders. Het glanst, voelt zacht en soepel aan en het voelt gezond aan. En dat voor shampoo zonder parabenen en kleurstoffen. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik was mijn haar om de dag. De tweede dag als ik het niet gewassen heb voelt het wel wat stug aan. Dit heb ik meestal de tweede dag. Maar op de dag dat ik mijn haar gewassen heb voelt het heerlijk. Het kan 21 dagen duren voor je echt verschil merkt in je haar. Verbetering. Maar ik merk dat nu al een beetje. Ik heb de shampoo nu ongeveer vier keer gebruikt.

Verkooppunten:

De shampoo en conditioner zijn te koop bij onder andere het Kruidvat of Etos of een andere drogisterij. Ook is het online te koop bij bijvoorbeeld Bol.com. De shampoo en conditioner kosten los van elkaar per stuk €7,99. Ik had bij de Kruidvat een leuke actie van twee producten voor tien euro. Dus houd het reclame boekje in de gaten!

Wat is jou favo shampoo en laat jou haar stralen? Ik ben erg benieuwd!

liefs gaby

“Invest in your hair, it is the crown you never take off.”

Geef een antwoord