#27. 6 Beauty tips & tricks voor op vakantie

#27. 6 Beauty tips & tricks voor op vakantie

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk fijn om niet steeds aan je benen scheren, wenkbrauwen epileren, nagels lakken, te hoeven denken. Vakantie is om te relaxen, en tot rust te komen en niet te hoeven stressen om het uiterlijk. Ik zet wat simpele beauty tips in dit artikel neer om toch mooi op vakantie te gaan en je daar voor acht dagen geen zorgen meer over hoeft te maken. Lees verder als je benieuwd bent naar de beauty tips!

Beauty tip 1: Wenkbrauwen

Heel veel meiden/vrouwen verven hun wenkbrauwen. Dit geeft je uiterlijk wat meer expressie. Maar op vakantie kan dit eigenlijk niet echt. Je kan voor je vakantie naar een specialist gaan die het voor je kleurt, maar dat kost weer veel geld, die veertig euro geef je natuurlijk liever uit aan iets op vakantie. Bij het Kruidvat kan je wenkbrauw harsstrips halen. Dit heeft al de vorm van een wenkbrauw. De ene strip doe je boven je wenkbrauw en de andere strip onder je wenkbrauw. Dit kost €1,99. Ik had het zelf geprobeerd en het werkt eigenlijk best goed. Natuurlijk moet je opletten dat je de juiste haartjes verwijderd. En het neemt niet alle haartjes mee, maar daar is het pincetje voor. Verder verkopen ze ook wenkbrauw verf bij het Kruidvat voor €8,99. Dit is simpel aan te brengen met behulp van een wattenstaafje of schoon mascaraborsteltje. Dit blijft ongeveer een week tot ander halve week zitten. De geharste wenkbrauwen blijven bij mij een week goed. Daarna komen er weer wat haartjes tevoorschijn. Ik heb een hele snelle haargroei bij mijn wenkbrauwen dus bij mij groeit het altijd super snel terug al ga ik naar een specialist. (Tip voor de gevoelige huid: bij het harsen kunnen wat kleine bultjes ontstaan. Dit is normaal dat had ik ook. Dit is binnen twee dagen weer weg. En als je van plan bent zelf je wenkbrauwen te kleuren check dan bij een klein gedeelte of je huid er wel tegen kan, want je hebt geen zin in een allergische reactie voor je vakantie.)

Beauty tip 2: Wimpers

Natuurlijk kan je wimperextentions overwegen. Ik had hier ook over nagedacht. Maar ik had eerlijk gezegd niet zo een zin en weinig tijd om om de drie weken een uur te liggen om mijn wimpers te laten bijwerken. En dit kost ook klauwen met geld. Mijn tante vertelde over een wimper serum; Revita Lash. Dit kost veel geld, maar hier doe je minimaal een half jaar mee en het werkt echt. Het flesje kost €110 euro, en dat is het grootste flesje. Hier doe je ongeveer 9 maanden mee want je hebt maar weinig nodig. Bij het Kruidvat verkopen ze wimper serum voor €9,99. Dit raad ik je AF. Waarom? Hier zitten bestanddeeltjes in die niet goed zijn voor de huid en ogen. Dit zit niet in Revita Lash (als je de orginele koopt!) ik had het Kruidvat geprobeerd maar ik kreeg allemaal strontjes in mijn oog en traan ogen en mijn wimpers groeide voor geen meter. Bij Revita Lash zag je wel degelijk verschil! Dit na ongeveer twee drie maanden gebruiken. Maar wel consequent gebruiken, dus elke avond een klein randje zoals oogpotlood aanbrengen. Als je op tijd ermee begint kan je er ook van genieten op vakantie. Ik had het een half jaar gebruikt en iedereen vroeg of ik wimper extensions had.

Beauty tip 3: Haar

Tja haar is eigenlijk heel moeilijk goed en verzorgd te houden in de vakantie omdat er veel factoren zijn in de zomer wat het haar uitdroogt. De zon, de zee, het zwembad, de warmte noem maar op. Wat ik nu de laatste paar maanden doe: ik kocht een masker bij de winkel Normal in Haarlem. Hier verkopen ze kappermerk producten als in shampoo en haarmaskers voor een zeer goede prijs. Ik kocht een masker voor droog en beschadigd haar 500 ml voor €22,95. Je hebt maar een klein theelepeltje nodig voor één keer dus je kan er mega lang mee doen. Waarom kappersproducten gebruiken? Bij de haarmaskers bij de drogisterijen voegen ze vaak water toe. Bij kappers haarmaskers is het puur een masker, dus veel intensiever voor het haar. 1 keer in de week lekker in de ochtend na het wassen van je haar en handdoek droog maken, in het haar doen, maak een vlecht en laat het de hele dag en nacht zitten. Volgende ochtend spoel je het uit en je haar is zijde zacht. Doe dit een dag voordat je op vakantie gaat zodat je de zware pot niet hoeft mee te nemen. Verder nam ik een voedzame olie mee voor het haar en gebruikte deze elke dag om mijn haar zacht en soepel te houden.

Beauty tip 4: Benen & bikinilijn

Om de dag je benen scheren, bah. Ik heb er eerlijk gezegd een hekel aan. Laat het vier dagen voor je vakantie lekker harsen of waxen, of koop zelf wat harsstrips bij het Kruidvat. Bij sommige mensen helpt ook ontharingscrème maar bij mij had dit echt geen enkele nut. Benen zelf harsen bleef bij mij een week weg. Dit was genoeg voor mijn vakantie. Dit vergt wel wat pijn en tijd om allebei je benen te harsen, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Zo kan je ook harsstrips kopen voor je bikini lijn. Ik zou voor de zekerheid wel een scheermesje meenemen.

Beauty tip 5: Nagels & teennagels lakken

Dit blijft leuk op vakantie, maar je hebt natuurlijk geen zin om dit om de drie dagen bij te werken. Bij het gebruiken van gellak met of zonder lamp blijft dit meer dan een week zitten. Zonder lamp blijft het korter zitten dan twee weken, maar ongeveer wel een week. Sally Hansen is een goed merkin gellak of O.P.I. Als je dit vaker wil doen en je besluit om een uv lamp te kopen om je gellak in uit te harden kan je bij Pinkgellac bestellen. Daar heb ik mijn zet ook vandaan en werkt super goed. Ze hebben veel kleuren, en veel acties waardoor de nagellak leuk blijft om te kopen. Elke week komen er wel kleuren bij. Je kan een beginnersset kopen waar een lamp en drie kleuren in zitten maar je kan ook alles los kopen het is wat je zelf wil. Ik word er altijd een beetje hebberig van en koop meerdere kleuren. Lees voorzet gebruik goed de gebruiksaanwijzing. Sommige kleuren blijven langer zitten dan andere kleuren. Dit is normaal. Hoe meer pigment er in de gellak zit hoe langer het blijft zitten. Vergeet de basic en de topcoat niet erbij te nemen, ook bij gellak zonder lamp, zo blijft nagellak beter zitten en beschermt te nagels tegen verkleuren. En zo kan je ook je teennagels lakken. Bij mij bleef het minstens een maand mooi zitten op mijn tenen en op mijn nagels twee weken:).

Gellak blijft langer en mooier zitten.

Beauty tip 6: Mooi bruin worden

Ik gebruikte altijd gewoon zonnebrand factor 30. Tot ik de zonnen olie leerde kennen. Nu ben ik gek op Australian Gold. Ja dit merk is erg prijzig, 1 flesje kost bijna €20 euro, maar 1 keer in het jaar is er bij het Kruidvat sowieso een aanbieding van 1 plus 1 gratis. Dit is meestal in de maand juni, dus houd het in de gaten! Zo kan je je flessen inslaan. In deze olie zit een bronzer waardoor je een super mooie bruine kleur krijgt. Ook krijg je een heerlijke zachte huid van deze olie. Onthoud wel dat je je na elke zonnebrand een half uur voordat je de zon in gaat moet insmeren, en om de drie uur dit weer doet. Ook na het zwemmen is het het beste om je weer in te smeren al staat er waterbestendig. Gebruik voor een goed resultaat ook nog de Australian Gold Aftersun. Deze verkoeld de huid en trekt goed in de huid zodat de huid goed hersteld.

Wat doe jij voor voorbereidingen voor de vakantie?

liefs gaby

”Beauty is being comfortable in your own skin.”

Geef een antwoord