Je bekijkt nu #3. Mijn Dr. Martens met Patent lakleer

#3. Mijn Dr. Martens met Patent lakleer

Dr. Martens, je ziet ze echt overal. Toch ken ik deze schoenen al heeeel lang, want als kind zijnde stonden ze al bij mij in de kast. Dan heb ik het over jaren geleden. Toen ik een jaar of acht was. Eerlijk gezegd vond ik ze toen verschrikkelijk! Maar toen waren de leren schoenen en biker boots nog niet in. Maar nu is het een nieuwe hype deze winter! Dus kon ik het niet laten en kocht ik deze stoere schoenen. Ik kocht de 1460 patent lak!

Online bestellen bij Sacha

Ik was eerst naar de stad geweest in Amsterdam. Ik had werkelijk alle schoenen winkels bekeken naar mijn Dr. Martens maatje 37, maar allemaal uitverkocht! Teleurgesteld ging ik weer naar huis met lege handen. Ik besloot ze online op te zoeken. Ik kwam al snel bij Sacha. De schoenen waren online ook uitverkocht, maar ik had geduld en keek om de twee dagen of ze er al weer waren. En na een paar dagen had ik beet, ze waren weer in stock! Dus ik besloot ze gelijk maar te bestellen, dan kan ik weer jaren voort.

Bezorging

Al snel kreeg ik een bevestings-e-mail. Na twee weken werden ze eindelijk bezorgd. Door de drukte in het magazijn duurde het wat langer vanwege de kerst en waren de lak Dr. Martens toch niet te krijgen, dus moesten ze deze uit andere filialen halen. Maar ze zijn binnen! Netjes in een Sacha tas met een schoenendoos zaten ze verpakt. Bij het open maken van de doos zaten de schoenen per stuk verpakt met papier zodat ze niet beschadigen. Even passen!

Dr. Martens 1460 patent lakleer

Normaal gesproken houd ik niet echt van lak spulletjes. Ik vond het nooit zo mooi. Maar deze schoenen zag ik in de winkel, en vond ze gelijk wel erg leuk. Een vrouw had ze aan en het stond erg leuk bij een spijkerbroek. Oké, let’s give it a try. Ik koop ze. Deze zaten gelijk goed en sloten goed aan om mijn voet. Wat me wel opviel was dat het leer best hard was. Het boog bijna niet en zit erg strak om mijn voeten. Hier staan ze natuurlijk wel om bekend. Het zijn stevige schoenen die goed zijn voor de voeten. Mijn eerste reactie was niet echt van ‘Goh wat zitten ze lekker.’ Maar na ze een kwartiertje even aan gehad te hebben voor de foto’s wende dit wel even. Tweede kerstdag had ik ze een hele avond aan, en de volgende dag had ik wel pijnlijke blaren op mijn hielen, dus het inlopen word inderdaad een karweitje. Verder staan ze erg leuk. Omdat ik smalle voeten heb was ik een beetje bang dat de schoen te breed zou zijn, maar dat was gelukkig niet het geval. Ook had ik verwacht dat de schoenen erg grof zouden staan, maar dit viel echt heel erg mee. Ik had er beschaafde kleine voetjes in en bijna alles kan je erop combineren.

Deze zijn €139,- en je kan ze hier bestellen.

De achterkant.

Tips om je Dr. Martens in te lopen

Het duurt dus wel een tijdje voordat de schoenen goed ingelopen zijn. Hier een aantal tips om dit wat te versnellen.

Tip 1: Stop wat natte kranten in je schoenen. Door de natte kranten gaan de schoenen een beetje uitzetten waardoor ze wat soepeler worden. Je kan ook je sokken met lauw water beetje nat maken en dan rond lopen.

Tip 2: Loop er elke dag een kwartiertje op. Niet te lang, anders kan je blaren krijgen. (Zoals ik dus, maar wilde ze heel graag aan met kerst).

Tip 3: Doe wat dikkere sokken aan tijdens het inlopen. Dan komt er meer druk op te staan.

Baby I like it!

Ik ben erg blij met mijn schoenen! Natuurlijk is het erg duur voor een paar schoenen. Maar het is helemaal van leer en ze zijn lekker stevig dus het zijn goede schoenen voor de voetjes. Het is even een uitgaven maar dan heb je wel wat. En ik weet gewoon dat je super lang met deze schoenen kan doen, dus vond ik het het geld waard. Eigenlijk zou ik nog wel een paar matte Dr. Martens willen. Deze had ik ook besteld alleen waren deze helaas te groot. Wat best vreemd was aangezien deze schoenen ook maat 37 was. Dus denk ik dat ik volgende maand naar de winkel ga om ze daar gewoon te passen als ze weer in voorraad zijn. Misschien wordt het dan toch een maatje 36.

Wat vind je van mijn nieuwe schoenen?

liefs gaby

”Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

Geef een reactie