Je bekijkt nu #48. Gaby gets a baby! De eerste drie maanden

#48. Gaby gets a baby! De eerste drie maanden

En dan vandaag dan wat persoonlijk nieuws! Jaaa je leest het goed, ik ben in verwachting! Voor ons net zo een verrassing als voor jullie, maar een zeer leuk nieuws! In dit artikel vertel ik hoe mijn eerste drie maanden van mijn zwangerschap verlopen zijn.

Hoe kwam ik erachter?

Ik kwam hier eigenlijk redelijk laat achter. Ik werd een paar maanden geleden ziek, ik kon niet naar de wc, obstipatie, was erg misselijk en hield niks in mijn maag. Alles wat ik at kwam er vrijwel gelijk weer uit. Maar dit had ik al paar jaar geleden ook gehad. Dus ging ik naar de dokter toen ik al 4 dagen niet naar de Wc was geweest. Ik kreeg zakjes mee waarmee de ontlasting wat dunner zou worden en dit zou moeten helpen. Niet dus. Nog een keer gebeld naar de dokter. Na 6 dagen niet geweest te kunnen zijn. De dokter zei dat ik in één keer 8 zakjes moest nemen. Wat ik best knap vind als iemand ook niks van boven binnen kan houden, wat ik ook had gezegd. We hebben het met pijn en moeite geprobeerd. Lukte niet. Ik was ten einde raad en werd steeds meer beroerder. Ik kon niks anders dan op bed liggen eigenlijk.

Hoe verder?

Dus besloot ik maar naar het ziekenhuis te gaan. Ik had inmiddels een week niet gepoept dus beter werd het er niet op. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik microlax moest gebruiken. Dit had mijn moeder ook gezegd. Nu dat maar proberen. Na 3 dagen 2 maal daags dat gebruikt te hebben voelde ik me al wat beter en kon ik eindelijk eten binnenhouden na 1,5 week. Langzaamaan knapte ik gelukkig op. Mijn moeder zei dat ik een zwangerschapstest moest halen. Dit had ik maar gedaan na aandringen van. Ik bleef volhouden dat ik dit wel eens eerder had gehad. Na 2 testen te hebben gedaan, een hele goedkope die gaf 2 streepjes aan en na een dure van ClearBlue, was ik dan toch echt zwanger. Even paniek in de tent want hier had ik niet op gerekend.

Eerste echo

Na goed nagedacht te hebben en dit goed besproken te hebben besloten we ervoor te gaan! Dus hadden we een afspraak gemaakt om de eerste echo te laten maken. Bij Praktijk Onder De Linde konden we snel terecht. Eerst kreeg ik een intake van ongeveer een half uur, en daarna kwam het spannende moment! De echo. Ik had verwacht helemaal niks te kunnen zien. Alleen wat je weleens op tv ziet, een wazige vlek. Maar het was super duidelijk te zien! Op de foto’s is het wat onduidelijker dan op het beeld, maar het bewoog goed en had zelfs even de hik. Super leuk en bijzonder om te zien. En sindsdien was ik verliefd haha. Toen was ik al 13 weken zwanger.

Op naar het tweede trimester

Van het eerste trimester heb ik dus vrij weinig gemerkt dit begon bij mij pas laat. Dus op naar het tweede trimester! Dit kan je lezen over een paar maandjes. Verder schrijf ik uiteraard wel andere artikelen wat kan gaan over de Baby Blog of de andere categorieën.

Ben jij ook zwanger? Of ben je weleens zwanger geweest? Hoe verliep jou eerste trimester?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

“Just when you think you know love, something little comes along to remind you just how big it really is.

Geef een reactie