Je bekijkt nu #26. Mijn vakantie in Costa Del Sol deel 2

#26. Mijn vakantie in Costa Del Sol deel 2

In het vorige artikel kon je al lezen hoe mijn eerste vier dagen waren op mijn vakantie in Costa Del Sol. Dit is een vervolg artikel. Veel plezier met lezen!

Dag 5. Naar het stadje Tormelinos

Wij zaten ook 3,5 kilometer van het stadje Tormelinos vandaan. Hier besloten we ook heen te gaan. De bus stopte exact voor het hotel, we betaalde €2,60 voor twee personen, we lachte ons rot, en reden in tien minuten naar het centrum. Het was 2 minuten lopen van de bushalte naar het centrum. Je hoefde alleen maar de Mac Donalds pijl te volgen en je kwam al in het centrum. Het centrum zag er leuk uit, maar niet echt bijzonder. Zoals elk centrum eigenlijk haha. We liepen door het hele centrum bekeken winkeltjes en kochten souveniertjes voor familie. Voor mezelf kocht ik niks (goed he?) we liepen wat rond en vervolgens gingen we weer met de bus naar het hotel. We namen een douche en konden daarna alweer aan het avondeten.

Tormelinos
één van de winkelstraatjes in Tormelinos.

Dag 6. Dagje strand

Natuurlijk was het alle dagen super mooi weer. Rond de 34 graden, dus was het heerlijk om op het strand te liggen half onder de parasol, af en toe zwemmen in zee en lekker niks te doen. Vandaag gingen we dus weer naar het strand om nog even te genieten van het mooie weer en om nog bruiner te worden. Natuurlijk hadden we deze vakantie uitgekozen om uit te rusten en dat lukte gedeeltelijk wel. Alleen sliepen we in de nacht soms slecht omdat er mensen waren die veel herrie maakte en omdat de lift piepte wanneer die op de verdieping was. Dus een beetje dutten op het strand kon geen kwaad.

strand Los Alamos

Dag 7. De inpak dag

Vandaag was alweer de laatste echte dag! Jeetje wat gaat een week toch snel! We besloten vandaag maar alvast een beetje in te pakken zodat we de dag van vertrek geen stress hebben. Dus gingen we eerst lekker eten, liepen we over de boulevard van Los Alamos, pakte we onze koffers in, speelde een spelletje poolen, waar ik zowaar een keer had gewonnen. En mijn vriend daarna ook een rondje. Daarna aten we weer, en probeerde we ons boek uit te lezen die 585 bladzijdes had. Dat klinkt als een echte luier vakantie he? Heerlijk!

Dag 8. De dag van vertrek.

Vandaag stond ik vroeg op om even te ontbijten. Ze hadden van ieder wat wils in het hotel als eten. Je kon yoghurt eten, english breakfast, brood, echt alles. Ik nam lekker wat yoghurt en een broodje met serano ham. Om 12 uur moesten we helaas uitchecken. Omdat we de koffers al hadden ingepakt konden we alles op ons gemak nakijken of we niks vergeten waren. Na het uitchecken konden we geen gebruik meer maken van de All Inclusive service wat ik overigens erg raar vond aangezien je voor acht dagen betaalt. Dat vond ik niet zo netjes en ook niet omdat we op de heen weg natuurlijk pas om zes uur aankwamen en alleen avond konden eten daar. Maar goed, geen vakantie stres, laten we nog even wat actiefs doen op de laatste dag in Spanje. We besloten om naar de andere kant van Tormelinos te gaan, lopend. We hebben in totaal 10 kilometer gelopen. Het was warm, maar erg gezellig, en ik was ook wat leuke spotjes tegen gekomen om wat foto’s te nemen. We liepen langs de boulevard vol met leuke winkeltjes, we zagen van alles, en liepen weer terug. Om tien over half vijf werden we opgehaald met de bus, en zat de vakantie er alweer op helaas!

Tormelinos 2
stukje Tormelinos

Hoe was mijn vakantie?

Heerlijk! Helaas ging het echt veel te snel. We keken er naar uit en het was zo voorbij. Zuid Spanje is erg mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken! Er is veel te doen en je hoeft je zeker niet te vervelen! Wat ik aan raad is om een scooter of auto te huren zodat je wat vrijer bent en niet afhankelijk van openbaar vervoer. Ook kan je dan alles rustig bekijken en ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wil.

zwembad Smy Hotel
Het zwembad van het hotel Smy

Mijn mening over het hotel en de plaats

Verder is het hotel Smy super. Het eten is goed, de service is goed, de hygiëne is goed, de ligging is fantastisch, want je zit echt overal dichtbij! De nadelen waren dat je voor het strand moest betalen. €5 per persoon was dit en dan kon je wel de hele dag liggen. Natuurlijk kan je gratis bij het zwembad liggen, maar het was erg druk en er was daar weinig plek voor zoveel mensen. En de piepende lift die elke keer ding-dong zei als die op een verdieping was, en de deuren vallen hard in het slot waardoor je je soms in de avond of nacht rot schrikt als er iemand zijn kamer in ging. Verder was het top, en kijk ik uit naar mijn volgende vakantie in september of oktober! Ben je benieuwd naar meer foto’s van mijn vakantie? Om persoonlijke foto’s te zien kan je mijn persoonlijke Instagram account volgen, en voor foto’s van Spanje zelf of de natuur, kan je mijn fotografie instagram account volgen.

Waar ga jij naartoe op vakantie?

liefs gaby

”The goal is to die with memories, not dreams.”

Geef een reactie