Je bekijkt nu #25. Mijn vakantie in Costa Del Sol Deel 1

#25. Mijn vakantie in Costa Del Sol Deel 1

Het is tijd voor vakantie, eindelijk! Na flink veel en hard gewerkt te hebben hebben we dit wel verdiend! We keken op de website van Corendon, en keken naar een last-minute. Er stond veel vrij in de Costa Del Sol. Mijn vriend en ik gaan altijd in het voor jaar ergens in Nederland op vakantie en in het najaar naar het buitenland, maar dit keer hadden we beide zin om even lekker te relaxen en te zonnen. We kwamen twee hotels tegen, eentje in Turkije en eentje in Spanje. We kozen uiteindelijk voor Spanje, Costa Del Sol. Hoe beviel deze vakantie? Hoe beviel het hotel? En hoe was deze plaats? Ik vertel alles per dag wat we gedaan hebben.

uitzicht malaga
Mooi uitzicht malaga.

Dag 1. De Reis dag.

We hadden een wat latere vlucht. Dit was voor ons wel heel fijn omdat we altijd kapot zijn als we bijvoorbeeld om zes uur in de ochtend al vliegen. Natuurlijk heb je dan wel de hele dag op bestemming, maar meestal liggen we dan toch te slapen. Nu hadden we een wat latere vlucht. We vlogen pas om tien over drie en kwamen om kwart over zes aan. We reden daarna met de bus naar het hotel: Costa Del Sol Smy. Dit was tien minuten rijden vanaf de luchthaven. Dat was wel heel fijn. We konden gelijk in het hotel inchecken en konden gelijk de kamers in. Ik vond het een super mooie kamer. Het hotel was net gerenoveerd, dus het zag er keurig uit. In mijn YouTube filmpje zal je meer zien van de kamer en het hotel. Verder konden we gelijk aanschuiven aan het avond eten. Er was veel keuze, gelukkig. Alles was warm en lekker. Dus dat wordt een cheat week! Na het eten gingen we naar het supermarktje naast het hotel. We haalde flessen drinken. En tien even relaxen op de kamer en wat lezen.

Dag 2. Rustig dagje

Om 1 uur moesten we op de bijeenkomst zijn van Corendon. Daar legde ze wat dingetjes uit over het land en over de excursies. We kozen twee excursies uit: voor donderdag gaan we naar Malaga en tapas eten, dat is altijd leuk natuurlijk! En voor vrijdag gaan we een jeep safari doen. Na dat uitgekozen te hebben gingen we lekker lunchen, naar het supermarktje om de hoek en plofte we neer op het strand.

strand Los Alamos 2
Het strand in Los Alamos met schemer.

Dag 3. Ener laatste rustdagje

We sliepen lekker uit tot ongeveer half 12. Daarna maakte we ons klaar voor de dag. Bikini en zwembroek aan en gaan met die banaan. We hebben weer lekker geluncht en gingen gelijk door naar het strand. We bleven tot half zes lekker liggen, dus ik had een flink kleurtje gekregen. Daarna douchen, eten en lekker relaxen, het is immers vakantie toch?

palmbomen
Palmbomen bij het strand.

Dag 4. Excursie naar Malaga met Tapas

Wij zaten in een hotel wat 8 kilometer bij Malaga vandaag lag, dus we hoefde maar een klein stukje te rijden. Om kwart voor 11 werden we met de bus opgehaald. We reden tien minuten naar een industrie haven waar je even tien minuten naar de wc kon en even wat foto’s kon nemen. Daarna reden we verder naar Malaga centrum. We gingen vrijwel gelijk naar het eerste tapas barretje. Het zag er leuk en ouderwets uit. We dronken een lichte Spaanse zomerwijn (rode wijn vermengt met Fanta Lemon Zero, sprite of gazeuse met een schijfje citroen en ijsblokjes), kregen twee soorten tapas. Paella met in plaats van vis kip, en rundvlees in tomatensaus. De rundvlees in tomatensaus vond ik erg lekker, alleen de paella viel een beetje tegen naar mijn mening. Het was wel lekker alleen niet speciaal. Ik vond het hetzelfde smaken als paella van Knor, dat is natuurlijk niet de bedoeling, haha. We liepen daarna naar de oudste tapas bar van Malaga; pimpki.

tapasbar malaga
De style van de oudste tapasbar van Malaga. Er hingen nog heel veel schilderijen in dezelfde style.

Tapas eten bij Pimpki en Malaga bekijken

Bij het binnenstappen bij Pimpki kreeg je een hele andere ervaring. Dit was echt Spaans en echt ouderwets, super leuk om te zien. We maakte allemaal wat foto’s, want er was veel te zien en oude schilderijen, en gingen daarna buiten op het terras zitten. We kregen hier ook twee tapas. Zelfgemaakte vlees kroketjes, en aardappelsalade met frisse citroen dressing en sinaasappel erin. De smaken samen was erf lekker. Ook de kroketjes waren heerlijk. Daarna kregen we twee uur vrije tijd. We konden naar het hoogste punt lopen, of winkelen, of naar Picasso of naar een ander museum, er is van alles te doen in Malaga. We besloten eerst het hoogste punt te bezoeken. Alleen was het 34 graden en liepen we in de brandende zon stijl naar boven. We waren over regeldruk en besloten toch terug te gaan omdat we zo een dorst hadden. We haalde wat drinken, bekeken wat winkels en toen was de tijd alweer voorbij en moesten we bij de bus zijn. Naast de bus was het liefdesparkje van Malaga. Daar konden stellen elkaar kussen en zou je voor altijd bij elkaar blijven.

malaga
Malaga bij het liefdes parkje.

Het hoogste punt

We gingen met de bus evengoed naar het hoogste punt. Sommige mensen waren er lopend al heen gegaan. Wij hadden dat natuurlijk niet gered (watjes, haha) en konden dit gelukkig alsnog zien. We konden van drie kanten over Malaga kijken, en dit zag er prachtig uit. We maakte wat foto’s, kochten lekker wat te drinken en daarna werden we terug gebracht naar ons hotel. Om half zes waren we weer terug.

uitzicht malaga 2
Mooi uitzicht.

Hoe was tot dusver de vakantie?

Ik vind het tot nu toe erg relaxt. Mooi weer, goed eten, een prima hotel, leuke uitstapjes, veel te zien en een mooi gedeelte van het zuidelijke Spanje. De laatste vier dagen lees je de volgende keer.

Waar ga jij naartoe op vakantie?

liefs gaby

”Travel, because money return, time doesn’t.”

Geef een reactie