#47. Review over de OwnU app van Hanna Öberg

#47. Review over de OwnU app van Hanna Öberg

Al een tijdje volg ik op instagram de bekende fitness influencer; Hanna Oeberg. Ze maakt leuke filmpjes over welke oefeningen ze doet in de sportschool of zelfs thuis. En deze oefeningen zijn niet mis! Ik heb er een paar geprobeerd en dit is best pittig. Nu heeft ze sinds 27 oktober een app gelanceerd. Ik was gelijk benieuwd en kocht om deze app uit te proberen een maand pakket. En daar schrijf ik vandaag een review over!

Sport en beweging

Ik sport al een tijdje in de sportschool en ga daar ook wel met plezier naar toe. Ik ging altijd heel vaak, drie dagen in de week, maar de laatste tijd zit het er een beetje bij in. Ik werkte veel, was moe en kwam er niet echt aan toe. Toch merkte ik dat ik me toen ik sportte zowel lichamelijk als geestelijk veel beter voelde, dus wil ik dit nu de winter begint weer oppakken. Ik dacht dat gaat makkelijker met een leuke en overzichtelijke app die je helemaal kan aanpassen naar jou lichaam en wensen. So Lets try this out!

De app

De app is makkelijk te downloaden in de App Store voor iPhone, en in de Play Store voor Android. Typ Own U in en je stuit gelijk op de app. Ook neemt deze niet al te veel ruimte in. Maak een account aan en dan kan je een pakket kiezen. De app is helaas niet gratis te gebruiken. (Dat kon ik niet echt vinden). Alleen als je een maand pakket neemt dan krijg je de eerste week gratis. Dit zijn de pakketten en de prijzen voor een premium account:

Jaarlijks €109,99

3 maanden €35,99

maandelijks €14,99

Workouts

Wat kan je allemaal met deze app? Als je een aankopen heb gedaan dan kan je gelijk instellen wat je wil trainen. Dus kies een guide. Bijvoorbeeld glutes, boven lichaam, onder lichaam, ze heeft zelfs een guide voor zwangeren. Zo kan je toch veilig sporten tijdens je zwangerschap maar luister altijd naar je lichaam! Je kan kiezen uit een guide voor thuis of voor in de sportschool. Als je er eentje hebt aangeklikt die jij wil trainen krijg je je oefeningen te zien. Per training ben je ongeveer 60 tot 75 min bezig. En deze bevatten dan ongeveer 5 oefeningen inclusief rust. Per oefening kan je zien wat je moet doen via een filmpje. Hoeveel herhalingen je doet en dan kan je zelf intypen hoeveel gewicht je je workout doet zodat je dit bij kan houden! Als je een oefening gedaan hebt kan je deze aanvinken. Bij elke guide zijn meer dan 130 oefeningen en in je begin scherm word je voortgang aangegeven.

Kies je niveau en kies daarna een workout guide waar je voor wil trainen. Er staan zelfs summer looks bij!
En scrollen maar naar jou ideale workout!

Voeding

Ook kan je via deze app je voeding bijhouden en staan er heerlijke en gezonde recepten op. Dit vind ik zelf wel heel fijn omdat ik het altijd moeilijk vind om iets te verzinnen om te eten wat ook nog eens gezond is, haha. Je kan je persoonlijkheid instellen zodat de voeding naar jou wensen wordt gemaakt. Dus ben je vegatarisch? Of veganistisch? Dan kan je dat aanklikken. Heb je geen dieet? Klik dan op standaard. En zo heb je ontbijt, lunch, avond eten, sauzen, bij gerechten, nagerechten en snacks allemaal onder elkaar staan. Klik op wat jij er lekker uit vind zien, en tada! Recept komt tevoorschijn. Er staat bij wat er allemaal in zit qua voedingswaarde en wat je nodig hebt en hoe je dit maakt. Heb je het recept gegeten? Voeg het dan gelijk toe aan je voedingsschema. Klik op: add to plan, en je calorieën wat je gegeten hebt van het recept wordt gelijk toegevoegd aan je calorieën checker.

Het voedingsplan

Omdat je waarschijnlijk heb aangegeven wat je wensen zijn, dus afvallen, conditie opbouwen of spiermassa kweken, geeft je voedingsplan al aan hoeveel calorieën je mag eten per dag. En hoeveel proteïne noem maar op. Dit wordt op deze manier bijgehouden.

En wil je de producten van het recept wat je lekker lijkt toevoegen aan je boodschappen lijst? Klik op het recept en dan op Add to shoppinglist. Het is wel allemaal in het Engels, maar wie weet komt er ooit een Nederlandse versie.

Wat vind ik van de app?

De app werkt nu al super soepel terwijl deze net een paar dagen gelanceerd is. De aller eerste keer dat ik de app opende werd ik er wel uitgegooid maar hier kwam gelijk een update voor en nu kan ik de app al zo goed als foutloos gebruiken. De app is inderdaad wel wat duurder maar doordat je een duidelijke app heb met eigenlijk alles in 1 wat je nodig hebt om een gezonde levensstijl op te bouwen of te behouden vind ik dit wel waard. Geen allerlei losse appjes meer als calorieën checker, of als workout guides, of voor recepten want deze app kan alles bieden en alles staat netjes onder elkaar en je kan duidelijk je voortgang zien zowel als met workouts als met je voedingsplan. Ik zou deze app zeker aanraden! Wil je een gezondere levensstijl maar weet je niet waar je moet beginnen? Of kom je plots in een levensstijl twist omdat je zwanger bent? Of wil je graag afvallen maar weet je niet hoe je dit het best kan doen? Of wil je juist aankomen of spiermassa opbouwen? Alles is aan te passen naar jou wensen en er staat stap voor stap wat je kan doen. Ik zou zeggen download de app en probeer deze zelf. Mocht je het toch niet bevallen kan je deze gemakkelijk 24 uur voor de verlenging beëindigen via instellingen!

Welke gezondheidsapp gebruik jij?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

“Workout, eat well, be patient, you will see results!”

Geef een antwoord