#35. Gevoelige hoofdhuid? Gebruik dan de Kerastase Bain Riche Dermo-Calm

#35. Gevoelige hoofdhuid? Gebruik dan de Kerastase Bain Riche Dermo-Calm

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Beauty
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het is alweer winter en dat betekend dat de kachels weer aan gaan en dat het weer kouder is buiten. Hierdoor zou je een gevoelige hoofdhuid kunnen krijgen door de temperatuur verschillen. Ook hier heb ik last van helaas. Een jeukende hoofdhuid of zelfs witte schilfers zijn nooit leuk! Maar gebruik alsjeblieft geen anti roos shampoo, want je hebt geen roos, maar een gevoelige hoofdhuid. Veel mensen verwarren dit. Ik leg in dit artikel de verschillen uit en hoe de shampoo is tegen dit probleem.

De verschillen tussen roos en een droge hoofdhuid

Sommige mensen verwarren roos met een droge hoofdhuid. Ik deed dit ook altijd. Mensen die witte schilfers zien denken al gelijk ‘ik heb roos!’ Maar dit is niet het geval. Roos is gelig en blijft aan de hoofdhuid zitten. En een droge hoofdhuid is ook jeukerig, maar deze schilfers zijn wit, en meestal los en dwarrelt door het haar. Dus roos zit vast en is geel. En een droge hoofdhuid is wit en zijn losse ‘sneeuwvlokjes’ om het zo te zeggen. Dus als je last hebt van een droge hoofdhuid gebruik dan GEEN anti roos shampoo. Dit is namelijk erg slecht voor je haar, voornamelijk gekleurd haar. Je kan het wel gebruiken als je de kleur van je haar te donker vind. Dit verhelderd het haar dan weer.

De Kerastase Bain Riche Dermo Calm voor droog haar

Kerastase is een Frans kappersmerk die onder de kapsalons erg bekend is. Niet elke kapsalon gebruikt dit merk omdat de inkoopsprijs wat duurder is. Maar hierdoor heb je wel goed resultaat. Ik zelf heb hier ook mee gewerkt toen ik stage liep bij de kapsalon. Ik vind dit een goed product, je hebt weinig nodig, het doet wat het beloofd, je hebt veel verschillende lijnen dus voor elk haar wat wils, en het ruikt heerlijk.

Nu gebruik ik de Bain Riche Dermo Calm voor droog haar. Aangezien ik wat droger haar heb door al het kleuren is het voor mij geen overbodige luxe om een shampoo te nemen tegen droog haar. Heb je wat vetter haar? Geen probleem! Deze lijn heb je uiteraard ook voor ver haar. Dit is de blauwe doorzichtige fles.

Hoe breng je de shampoo aan?

De shampoo is dikker dan je gewend bent. Bijvoorbeeld Andrelon of andere shampoo van de drogisterij zijn wat dunner. Dit komt omdat er meer water is toegevoegd aan de shampoo. Bij de kapper producten is het dus puurder. Dus je hebt minder nodig. Breng een kleine hoeveelheid shampoo aan op de handpalm, ongeveer zo groot als een euromunt is genoeg. Daarna verdeel je dit tussen je handen. Daarna kan je het over je hoofdhuid verdelen. Eerst voor, dan de zijkanten en dan de achterkant. Dit heel goed in masseren zodat dit goed wordt opgenomen door de hoofdhuid. Zodra je klaar bent doe je een klein beetje water erbij zodat de shampoo wat dunner wordt door het haar. Weer goed in masseren, en daarna grondig uitspoelen. Gebruik voor een zacht gevoel ook een goede conditioner die goed voedend is. En 1 keer in de week een intensief masker.

Verkooppunten

De shampoo is te koop bij uiteraard de kapsalons die met Kerastase werken. Ik ken er zelf maar twee: Hizi Hair en Pierôt in Haarlem of Amsterdam. De Kerastase producten zijn ook gewoon te koop via een webshop.

Hoe ervaar ik de producten van Kerastase?

Ik heb alle lijnen bijna uitgeprobeerd, en allemaal zijn ze erg goed. Van alle lijnen krijg je mooi glanzend haar wat er gezond uitziet. Het voelt zacht en gezond. En dat vind ik het belangrijkst. De shampoo voor een gevoelige hoofdhuid werkt echt. Natuurlijk is het niet na 1 wasbeurt jeuk vrij, dit duurt wel even. Maar na ongeveer twee weken om de dag wassen merk ik dat mijn hoofdhuid rustiger is en minder jeukt. Dat is natuurlijk wel zo aangenaam! Dus ja, ik zou dit product zeker aanbevelen!

Welke shampoo gebruik jij? En is deze tegen een gevoelige hoofdhuid?

𝕍𝕖𝕖𝕝 𝕝𝕚𝕖𝕗𝕤 𝔾𝕒𝕓𝕪

”Nice Hair ain’t cheap, cheap hair ain’t nice.”

Geef een reactie