#22. Mijn nieuwe forward helix piercing

#22. Mijn nieuwe forward helix piercing

Ik ben echt gek op piercings. Ik vind dit het leukste wat er is om te stylen. Ik heb voornamelijk veel piercings in mijn oren. Ik vind dit iets onwijs vrouwelijks hebben, ik weet niet waarom. Het is ergens ook een verslaving voor mij. Nadat ik er eentje had gezet, bedenk ik weer waar ik de volgende kan laten zetten. Net als met tattoo’s eigenlijk. Dit keer liet ik de Forward Helix piercen. Spannend!

Op naar Rings of Pleasure

Hier heb ik bijna al mijn piercings laten zetten. Rings of Pleasure zit in Haarlem in de Van Zeggelenstraat. Rob, de eigenaar van Rings of Pleasure pierced altijd en is ontzettend aardig. Hij maakt altijd een dolletje zodat je een beetje afgeleid bent. Soms is het natuurlijk wel spannend, doet het pijn? Komt het er mooi uit te zien? Ik had al twee helix piercings en een conchpiercing. Nu wilde ik een Forward Helix piercing. Deze zit aan de overkant van de normale helix. Rob legde uit hoe je deze kan schoonmaken en toen liepen we naar beneden om de piercing te prikken.

Het laten zetten van de piercing

Ik was echt super zenuwachtig. Gelukkig ging ik met twee vriendinnen die ook een piercing wilde. Ik ging als tweede. Al pratend maakt ie de plek schoon waar de piercing moet komen. Hij maakt een stipje op de plek zodat jij kan bepalen of die daar mooi staat. En daarna is het prikken maar!

After all

De piercing laten zetten voelde heel vreemd, want je voelt al die lagen van het kraakbeen. Deze piercing was ook wat gevoeliger dan mijn andere piercings omdat deze niet snel geprikt kan worden. Maar dat gevoelige gevoel was maar heel kort, dus al met al ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik kon voor een knopje kiezen en die moet een paar maanden blijven zitten zodat de huid kan genezen. Het genezingsproces duurt ongeveer zes maanden. Bij mij was dit langer. Mijn oren genezen helaas heel langzaam.

Het genezingsproces

Aangezien mijn oren erg langzaam en moeizaam genezen zal het genezingsproces langer zijn dan bij jou. Maar omdat ik eerlijk mijn mening geef vertel ik daarbij ook dat mijn piercing na een half jaar nog niet genezen is. In het begin ging het al moeizaam, met slapen voelde ik hem zitten, het was erg gevoelig, en maakte hem twee keer op een dag schoon. Daarna ging het een hele tijd goed. Tot toevallig tot ongeveer een maand geleden begon hij weer irritant te doen, en zit er een bultje wild vlees. Dit klinkt heel eng, maar dat is het niet. Wild vlees is gewoon een bultje wat je gemakkelijk weg kan krijgen met Thea Tree Oil. Dit kan je voor ongeveer 3 euro kopen bij Kruidvat. Doe een beetje olie op een saté prikker zodat je het bultje precies aan kan stippen. Doe dit vijf keer op een dag en binnen drie dagen is je bultje weg. Ik kon mijn piercing ook niet zo goed schoonhouden omdat mijn watten staafje niet tussen de piercing en “het wondje” kon.

Het vervangen van het sieraad

Oké toch liet ik mijn piercing vervangen voor een klein ringetje. De kleinste die ze hebben in goudkleur. Al mijn piercings zijn goud dus vond ik dit wel mooi erbij. Ook is het schoonmaken van het ringetje een stuk makkelijker dan bij mij bij het staafje. Ik heb gewoon erg kleine oren. Het verwisselen was een beetje gevoelig, omdat mijn piercing een klein beetje nog vervelend deed. Maar het was zeker geen pijn. Ik was allang blij dat ik eindelijk een goud ringetje erin kon doen.

Als je een forward helix kiest, of een andere piercing in het oor is het altijd het beste om een staafje te nemen, en deze eventueel later om te laten wisselen voor een ringetje. Een staafje geneest sneller.

Wat is jou favo piercing?

liefs gaby

“It’s always a good day for a new piercing.”

Geef een reactie