Veel vrouwen dragen graag foundation. Dit niet om de huid te verstoppen, maar om de oneffenheden te verstoppen! Het is daarom belangrijk om een goede foundation te gebruiken en vooral de goede kleur! Want van een verkeerde kleur foundation wordt niemand vrolijk van. Althans ik niet. In dit artikel vertel ik over het natuurlijke product de Les Beiges Healthy Glow van Chanel.

Mijn foundation zoektocht

Geloof het of niet, ik ben best lang opzoek naar de goede foundation, die dezelfde kleur heeft als mijn gezicht. Ik begon met een wat duurdere foundation en liet mij adviseren. Ik kwam uit bij de Next To Nothing foundation van Mac. Alleen had ik deze in de zomer gekocht. Deze was dus te donker voor in de winter maanden. Ik besloot naar het Kruidvat gegaan en hoorde dat de foundation van Essence goed is en ook goedkoop. In de winkel probeerde ik de lichtste kleur. Er waren maar drie teinten. In de winkel (met kunstlicht) zag het er goed uit. Maar zodra ik in natuurlijk licht keek was de foundation te donker en leek het iets oranje. Nee, voor mij was dit in natuurlijk licht geen succes. En nu? Op naar de ICI Paris. Ik moest en zal slagen.

Advies van ICI Paris

Ik kwam de winkel binnen en liep naar één van de medewerkers. Ik vertelde dat ik graag een foundation wilde die dezelfde kleur was als mijn huid en die mijn huid niet zo zou uitdrogen. Ze kwam gelijk met het merk Chanel. Ik wist dat dit redelijk prijzig was, maar oké, let’s give it a try. Ze pakte een tester waarvan ze dacht dat die bij mijn huid paste. Ik mocht in de stoel gaan zitten en ze bracht de foundation aan één kant aan. Ik mocht even buiten met een spiegeltje kijken of de kleur ook in natuurlijk licht goed was. En dat zag er goed uit! Ze maakte de andere kant van mijn gezicht ook op en ik vond het er erg mooi en natuurlijk uitzien. Ze had het met een sponsje aangebracht. Ik besloot de foundation en het sponsje te kopen. Gelukkig was de foundation in de aanbieding. In plaats van €52,- koste deze €41,60. Het sponsje was €8,- maar als je een wat goedkoper sponsje wil hebben ze deze voor €1,- bij de Zeeman als je dit even wil uitproberen.

Over de Chanel foundation

Het product bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten. Dus het droogt de huid niet uit en voelt ook niet vettig aan. Ook zit er een uv bescherming in de foundation wat ook wel fijn is!

Het aanbrengen van de Chanel

De volgende dag deed ik de make-up zelf op. Voor het eerst met een sponsje, normaal gebruik ik altijd een foundationkwast. Eigenlijk ging het met het sponsje inderdaad makkelijk! Je dept het in de huid zodat het met de huid versmelt en er natuurlijk uit ziet. Ook heb ik niet veel van de Chanel nodig. Deze dekt al redelijk snel. Ik heb voor mijn hele gezicht ander half pompje nodig.

In love?

Ja dat zeker! Het is natuurlijk erg duur voor een make-up product, maar omdat je er weinig van nodig hebt kan je er wel lang mee doen, en het ziet er mooi en natuurlijk uit en het dekt goed. Dus ja ik vind dit product top, en zou dit zeker aanraden! Ook merk ik dat mijn onrustige huid een stuk rustiger en zachter is geworden, dus minder pukkeltjes en een zijdezachte huid.

Wat voor foundation is jou favoriet?

”Don’t let today be a waste of makeup.

Gaby94

About Gaby94

8 Comments

 • Lisette schreef:

  Wat leuk om te lezen hoe jij je zoektocht naar de juiste foundation geslaagd hebt afgerond. Ik las het stukje ‘ Ik zal en moet slagen ‘, daar herken ik mijzelf heel erg in haha. Ik ben benieuwd hoe je huid reageert na een paar dagen gebruiken van dat product.

  Groetjes Lisette.

  • Gaby94 schreef:

   Hi Lisette,
   Ja als ik iets wil dan moet ik het hebben! Haha! Ja mijn huid heeft er zeer positief op gereageerd! Pukkel vrij:) das altijd wel fijn!
   Liefs Gaby

 • Raisa schreef:

  Ik gebruik deze ook, in nummer 20! En ben er zo blij mee. Hij is zeer regelmatig in de aanbieding bij Ici Paris en het sponsje (van RealTechniques) maak ik altijd even nat van te voren. Inmiddels heb ik, op de concealer na, alles voor mijn teint van Chanel!

  • Gaby94 schreef:

   Hi Raisa,
   Oh top! Goed om te weten dan houd ik dat ook in de gaten! Goede tip van je om het sponsje eerst nat te maken! Werkt dat beter? Ja ik denk dat ik ook de poeder ervan ga kopen maar ik maak eerst even op wat ik nog heb, haha!
   Liefs Gaby

 • Marie-Louise schreef:

  Leuke blog Gaby waar ik wel een kleine opmerking bij wil geven. Je schrijft dat de foundation 100% natuurlijk is, dat klopt niet helemaal. Chanel maakt gebruik van veel natuurlijke ingrediënten maar niet voor de volle 100%. 😉
  Het is wel een prachtige foundation.

 • Gaby94 schreef:

  Hi Marie-Louise,
  Bedankt voor je reactie! Dat was mij in de winkel vertelt, maar kan inderdaad anders zijn! Ja vind de foundation erg fijn! Gebruik je hem ook?:)
  Liefs Gaby

Leave a Reply