In dit artikel onthul ik met wat voor camera ik werk. Ik ben namelijk gek op fotograferen. Dat had je misschien al gelezen in mijn eerste blog post. Sinds drie jaar fotografeer ik graag en had ik een wat duurdere camera aangeschaft. Een Nikon D5300, een prima camera om het zo te leren en om mooie plaatjes mee te schieten. Na drie jaar wilde ik toch wat verbetering. Gelukkig heb ik een vader die de zelfde hobby heeft. Hij heeft een full-frame camera. Dit houd in dat je camera een grotere sensor heeft. Je hebt meer zicht op de foto die je wil maken. (Makkelijk met landschap fotografie.) Ook maakt een full frame camera scherpere foto’s. Ook kan je met weinig licht mooiere foto’s maken zonder flitser. Er zitten nog meer voorbeelden aan, als je dat interessant vind kan je dat hier even lezen. Voor de mensen die dat niet interessant vinden laten we het hier even bij.

De keuze is reuze

Ik weet niet of jullie het perfecte plaatje kennen? Ik kijk dat graag. In het laatste seizoen  lette ik op wat voor camera zij gebruikte, want op Kameraexpres.nl kon ik maar geen keuzes maken. Ze hadden zo ontzettend veel en dan nog verschillende lenzen en verschillende merken, het duurde echt wel een paar weken voordat ik mijn keuze kon maken. Ik had mijn oog eerst op de Canon D5 DS. Dat is een tussen model, met veel megapixel, maar ik schrok enorm van de prijs. Alles bij elkaar met lens kwam ik uit op 5000 euro. Dit vond ik echt te gek. Dus die kon ik doorstrepen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat Full-frame camera‘s sowieso veel duurder zijn dan een Crop spiegelreflex. De prijzen liggen niet onder de 1000 euro, en dan moet er nog een goede lens op. Een goede lens kost ook rond de 1000 het ligt eraan wat je wil fotograferen. Gemaakt door Sam Mulder. Volg op instragram piccasam voor meer!

Canon D6 mark 2. 

Al met al besloot ik toch voor deze Canon te gaan. Omdat ik al een Nikon had gehad wilde ik eens wat anders. Kijken hoe het was met een Canon. Omdat ze deze ook bij dat programma gebruiken leek het mij geen verkeerde keuze. Met een lens erbij de 24-105 kon ik toch wel veel dingen fotograferen. Ik fotografeer graag all round. Dus bestelde ik de camera. Het was alsnog een rib uit mijn lijf en ik twijfelde heel lang om het te doen. Maar ik wilde het erg graag en ik had geld gespaard. En toch is het iets waar ik veel geld aan uit wil geven omdat ik foto’s maken belangrijk vind. Het zijn toch herinneringen. Ik kocht deze met lens voor €2000. 

Hoe bevalt de Canon Full frame?

In het begin was het gewicht sowieso erg wennen. De camera weegt in totaal met lens erop 1,6 kilo. Die andere was de helft lichter. Verder zijn de knoppen ook anders wat ook erg wennen was. Maar na een dagje lekker gefotografeerd te hebben in de duinen met een beetje sneeuw was dit al snel gewend. Natuurlijk is het even omschakelen, maar ik merk wel een groot verschil in de kwaliteit van de foto’s. Het scherpstellen gaat wat gemakkelijker, en hij is gewoon ontzettend snel met foto’s maken. Ook is het formaat van een Full frame super relaxt, vooral met het maken van landschap foto’s. Voor mij is deze Canon een grote aanwinst en ben er super blij mee. Ook het bestellen bij Kameraexpres was prima. Ik had de camera al de volgende dag in huis. Dus dat was top! De lens is ook een prima lens om mee te beginnen. Misschien koop ik er ooit nog een telelens bij en een macro lens, maar voor nu is deze prima. 


Gemaakt met de Canon D6 mark 2. Volg op instagram photographofgaby voor meer.

Wat voor camera gebruik jij?

”A Photograph Is A Pause Button Of Life.”

Gaby94

About Gaby94

Leave a Reply